Ταξίδι στο Μέμφις, τη γενέτειρα των blues - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Ταξίδι στο Μέμφις, τη γενέτειρα των blues

Η αμερικάνικη πόλη που γέννησε θρύλους της μουσικής

Το Μέμφις βρίσκεται νότια από τη συμβολή των ποταμών Γουλφ και Μισισιπή. Η γενέτειρα των blues έπαιξε κεντρικό ρόλο και στην ιστορία του rock 'n roll.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας του Τενεσσί και ιδρύθηκε το 1819. Πρόκειται για ένα ιστορικό τόπο για εκατομμύρια μουσικόφιλους του κόσμου, καθώς εδώ έζησαν και δημιούργησαν θρύλοι της μουσικής, όπως ο βασιλιάς του Ροκ εντ Ρολ Έλβις Πρίσλεϋ, ο Τζόνι Κας, ο Μπι Μπι Κίνγκ.

Ακόμη, ο πατέρας των μπλουζ Γιούλιαμα Κρίστοφερ Χάντι, έργο του οποίου είναι το περίφημο Beale Street Blues, από το όνομα του περίφημου δρόμου με τα clubs.

Η πόλη είναι γνωστή και για τη δολοφονία το 1968 του ηγέτη του κινήματος για τα δικαιώματα των Μαύρων Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη θρυλική Graceland, που βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο του προαστίου Whitehaven, 12 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ο Έλβις Πρίσλεϊ αγόρασε την κατοικία το 1957 και έζησε εκεί μαζί με τους γονείς του έως και το τέλος της ζωής τους.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες
memfismap
Μέμφις / Αμερική

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και Ντιτρόιτ και 16 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Ατλάντα.
ΜΕΜΦΙΣΑπό το εσωτερικό του Graceland
ΜΕΜΦΙΣΜΕΜΦΙΣΜΕΜΦΙΣΜΕΜΦΙΣΜΕΜΦΙΣΜΕΜΦΙΣΜΕΜΦΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->