Τι περιμένει η Αθήνα από την επίσκεψη Πούτιν στον Ερντογάν - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Τι περιμένει η Αθήνα από την επίσκεψη Πούτιν στον Ερντογάν

Τι περιμένει η Αθήνα από την επίσκεψη Πούτιν στον Ερντογάν

Στην Τουρκία βρίσκεται σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οι Πούτιν και Ερντογάν θα τελέσουν τα εγκαίνια του εργοταξίου της πρώτης μονάδας του τουρκικού πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου, επισήμανε επίσης στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Τουρκία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται απομονωμένος από τη Δύση.

Πριν από μερικές ημέρες, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με τον Πούτιν στο τηλέφωνο αναφέρθηκε στην αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία το δεύτερο εξάμηνο του 2018, τόνισε τη σημασία των στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο και τόνισε πως η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στο έργο της μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία αναμένεται να συγκληθεί σύντομα.

Πάντως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία για τον πυρηνικό σταθμό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ «αυτό το γεγονός θα τοποθετήσει την Τουρκία στην πρώτη κατηγορία στον τομέα της ενέργειας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πυρηνικός σταθμός είναι ένα όνειρο 60 χρόνων για την Τουρκία και ο θεμέλιος λίθος θα κατατεθεί παρουσία των Ταγίπ Ερντογάν και Βλάντιμιρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->