Η πόλη όπου το χριστιανικό στοιχείο συναντά το ισλαμικό - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Η πόλη όπου το χριστιανικό στοιχείο συναντά το ισλαμικό

Η πόλη όπου το χριστιανικό στοιχείο συναντά το ισλαμικό

Η ιστορική Κόρδοβα, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ στα νότια της χώρας, ιδρύθηκε από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και κατά το δεύτερο μισό του δεκάτου αιώνα ήταν η πρωτεύουσα του αραβικού χαλιφάτου της Κόρβοβα που διοικούσε σχεδόν όλη την Ιβηρική χερσόνησο.

Σήμερα είναι μια μοντέρνα μικρή πόλη αν και διατηρεί αναλλοίωτο το αραβικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική της.

Το ιστορικό της κέντρο ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και η πόλη αποτελεί αμάλγαμα διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Μεθκίτα, ένα από τα πιο σπουδαία οικοδομήματα της Ισπανίας.

Αποτελεί δείγμα «ένωσης» του χριστιανικού με το ισλαμικό στοιχείο, καθώς αποτελούσε αρχαίο μουσουλμανικό τέμενος που χτίστηκε το 785 και μετά την κατάκτηση της πόλης από τους Χριστιανούς το 13ο αιώνα, μετατράπηκε σε Καθεδρικό ναό. Το μεγάλο εσωτερικό φιλοξενεί ριγέ ασπροκόκκινες αψίδες που στηρίζονται σε αστραφτερούς κίονες.

Η Ρωμαϊκή Γέφυρα χτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Augustus και αποτελεί εδώ και σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια των ευκολότερο δρόμο για να περάσει κάποιος των ποταμό Guadalquivir και να πάει στο κέντρο της πόλης.

Το μεσαιωνικό Αλκαζάρ των Χριστιανών Μοναρχών βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Γουαδαλκιβίρ. Στο Μουσείο Βασανιστηρίων ο επισκέπτης θα δει τον τρόπο με τον οποίο βασανίζονταν οι συλληφθέντες από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα.

Ο επισκέπτης θα δοκιμάσει Σαλμορέχο, δηλαδή ντομάτα με ψωμί, πιπεριά και λάδι στο μίξερ και γαρνίρισμα με αυγό και μπέικον και Rabo de Toro, ένα πιάτο με μαγειρεμένη ουρά αγελάδας η ταύρου με λαχανικά.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Κόρδοβα / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για τη Μαδρίτη είναι 3 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από τη Μαδρίτη φτάνετε στην Κόρδοβα με τρένο σε 1 ώρα και 55 λεπτά περίπου.
ΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΡΔΟΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->