Ο μύθος των αιώνιων εραστών ξετυλίγεται στη Βερόνα - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Ο μύθος των αιώνιων εραστών ξετυλίγεται στη Βερόνα

Ο μύθος των αιώνιων εραστών ξετυλίγεται στη Βερόνα

Αναγεννησιακά κτίρια, εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία και την πιο γνωστή ιστορία αγάπης υπόσχεται στους ταξιδιώτες της η Βερόνα.

Η ιταλική πόλη αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό και πολιτικό κέντρο την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τα πολλά ρωμαϊκά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.

Ξεχωρίζει χάρη στην καλλιτεχνική κληρονομιά της και την αρχιτεκτονική της, για την οποία έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στα στενά γραφικά σοκάκια και τις πλατείες της πόλης και θα επισκεφθεί το σπίτι όπου βρίσκεται το μπαλκόνι της Ιουλιέτας, από την τραγωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Η Βερόνα αποτελεί έναν από τους πιο γοητευτικούς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ιταλίας

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Αρένα της Βερόνα, το πλέον κεντρικό αξιοθέατο, καθώς πρόκειται για μία από τα πιο καλοδιατηρημένες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τη γραφική Πιάτσα ντέι Σινιόρι και τον Πύργο των Λαμπέρτι για να θαυμάσετε τη Βερόνα από ψηλά.

Το κάστρο Castelvecchio, χτισμένο στις όχθες του Άντιτζε μεταφέρει τον επισκέπτη στο μεσαίωνα και στη δυναστεία των Σκαλιγκιέρι.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Βερόνα / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 3 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 5 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.
ΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->