Απίστευτο: 1 στις 3 δολοφονίες στον 21ο αιώνα έχει γίνει στη Λατινική Αμερική - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Απίστευτο: 1 στις 3 δολοφονίες στον 21ο αιώνα έχει γίνει στη Λατινική Αμερική

xomocide-new-latin

Σε ένα εντυπωσιακό εύρημα κατέληξε έρευνα ινστιτούτου στη Βραζιλία που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας καθώς διαπίστωσε ότι μια στις τρεις δολοφονίες που έχουν καταγραφεί τον 21ο αιώνα έχουν γίνει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Συγκεκριμένα στη Λατινική Αμερική έχουν καταγραφεί από το 2000 συνολικά 2,5 εκατομμύρια φόνοι. Το μεγαλύτερο τίμημα έχουν πληρώσει οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών καθώς τα μισά από τα θύματα προήλθαν από αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το ινστιτούτο Igarapé, ότι ενώ ο συνολικός πληθυσμός των χωρών αυτών αποτελεί το 8% του παγκόσμιου πληθυσμου, ο αριθμός των δολοφονιών αντιπροσωπεύει το 33% του παγκόσμιου συνόλου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται σε τέσσερις χώρες, τη Βραζιλία, την Κολομβία, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα, χώρες στις οποίες το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν εκλογές με βασικό διακύβευμα τα θέματα ασφαλείας.

Η εκτίμηση των συντακτών της έκθεσης είναι ότι ο αριθμός των δολοφονιών θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2030. «Παρόμοια νούμερα έχουμε δει μόνο σε περιοχές της νότιας και κεντρικής Αφρικής και σε εμπόλεμες ζώνες» προσθέτουν με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->