Το Volvo XC40 είναι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Το Volvo XC40 είναι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το Volvo XC40 είναι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Όπως ανακοινώθηκε στο περιθώριο της 88 Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο μέλος της οικογένειας των SUV της Volvo, το XC40, ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2018.
Μία διάκριση πολύ σημαντική για τη σουηδική μάρκα αφού όχι απλά πιστοποιεί τη δυναμική του premium compact SUV της αλλά είναι και η πρώτη φορά που ένα της μοντέλο κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο.
«Το timing με την διάκριση αυτή για το νέο μας XC40 είναι τέλεια. Για πρώτη φορά η Volvo έχει τρία SUV διαθέσιμα παγκοσμίως και το XC40 θα αποτελέσει σημαντικό αρωγό στην περαιτέρω ανάπτυξή μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Hakan Samuelsson.
Συνολικά 60 δημοσιογράφοι από 23 χώρες και επτά μέσα του ειδικού Τύπου επιλέγουν κάθε χρόνο το ευρωπαϊκό COTY, σε ένα θεσμό που «τρέχει» από το 1964. Το XC40 επιβλήθηκε των Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroen C3 Aircross, BMW 5-series, Seat Ibiza και KIA Stinger.
Το μοντέλο της Volvo που ήρθε να πλαισιώσει τα μεγαλύτερα XC60 και XC90 έχει ήδη περισσότερες από 20.000 παραγγελίες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική ενώ σύντομα θα λανσαριστεί και στην Κίνα.


Είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής μάρκας που πατάει στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Vehicle Architecture), η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα της σειράς 40, συμπεριλαμβανομένων και τον ηλεκτρικών εκδοχών.

Πλέον είναι διαθέσιμο και με τον 1.500άρη άμεσου ψεκασμού turbo βενζινοκινητήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->