Προ των πυλών ένα νέο SUV της Mitsubishi - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Προ των πυλών ένα νέο SUV της Mitsubishi

Προ των πυλών ένα νέο SUV της Mitsubishi

Η Mitsubishi, εκτός από τα εμπορικά της μοντέλα, έγινε γνωστή και από τα σπορ προδιαγραφών κουπέ και σεντάν, όπως το φημισμένο Lancer EVO. Πλέον τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν, με την ιαπωνική φίρμα να επικεντρώνεται κυρίως στα οχήματα «ελευθέρου χρόνου».

Παρά το γεγονός ότι η γκάμα των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας διαθέτει πληθώρα crossover και SUV μοντέλων, ο Αντιπρόεδρος σχεδιασμού Tsuneshiro Kunimoto, παραχωρώντας συνέντευξη σε αυτοκινητιστικό μπλογκ, ανέφερε πως η Mitsubishi σκέφτεται πολύ σοβαρά την κατασκευή ενός νέου μοντέλου, πιθανότατα ενός SUV. Την παραπάνω σκέψη δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κίνα.


Κατά πάσα πιθανότητα, το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει το ήδη αρκετά γερασμένο Pajero, που ακόμα κυκλοφορεί σε αρκετές χώρες, εκτός των ΗΠΑ. Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi θα μπορεί επίσης να προσφέρει αρκετά κοινά τεχνικά και μη στοιχεία (όπως η υβριδική τεχνολογία), με σκοπό να μειωθεί το κόστος παραγωγής, ενώ ας μην ξεχνάμε την παράδοση που έχει δημιουργήσει η τελευταία, από την συμμετοχή της σε φημισμένους αγώνες αντοχής, όπως το Ράλι Ντακάρ. Το νέο τετρακίνητο μοντέλο θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Toyota 4Runner, το νέο Jeep Wrangler και το αναμενόμενο Ford Bronco.


Τέλος, παραμένει άγνωστο το πότε το νέο μοντέλο της Mitsubishi θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του, ενώ όπως ανέφερε ο Kunimoto, ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές εξέλιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->