Πιθανή συνεργασία Nissan – Mercedes για την επόμενη γενιά Ζ - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Πιθανή συνεργασία Nissan – Mercedes για την επόμενη γενιά Ζ

Πιθανή συνεργασία Nissan – Mercedes για την επόμενη γενιά Ζ

Πρόσφατη φημολογία θέλει την Nissan να ενώνει τις δυνάμεις της με την Mercedes-Benz για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς του σπορ μοντέλου Ζ.

Η επόμενη γενιά της σειράς Z φημολογείται πως θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019 οπότε και θα εορταστούν τα 50 χρόνια από την παραγωγή του πρώτου 240Ζ. Σύμφωνα με ιαπωνικές πηγές η παρουσίαση της νέας Toyota Supra θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για τη Nissan ώστε να δηλώσει την παρουσία της στην σπορ κατηγορία με μια αντίστοιχα εμφατική πρόταση.

Με βάση λοιπόν την συνεργασία και σε άλλα επίπεδα δεν αποκλείεται η συνεργασία με την Mercedes-Benz για την χρήση κάποιας πλατφόρμας από τους γερμανούς καθώς και τον 2λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα τους. Πιθανός θεωρείται ο εμπλουτισμός της σειράς Ζ με περισσότερες της μιας επιλογές οπότε στο τραπέζι των προτάσεων αναμένεται να βρεθεί και το 3.0 V6 από την Infinity που διατίθεται σε εκδόσεις των 300 και 400 ίππων ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μιας υβριδικής έκδοσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα του νέου Ζ. Ωστόσο ο υπεύθυνος προϊοντικού σχεδιασμού Philippe Klein είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του πως το Ζ δεν είναι μέρος των βασικών προτεραιοτήτων της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->