Νέο Kia Ceed Sportwagon με πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Νέο Kia Ceed Sportwagon με πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

Νέο Kia Ceed Sportwagon με πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

Η Kia εκτός από την πρεμιέρα του νέου Ceed, παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και το νέο Ceed Sportwagon, το οποίο ξεχωρίζει με τον κορυφαίο σε χωρητικότητα χώρο αποσκευών.
Το νέο Kia Ceed Sportwagon σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι 20 χλστ. πιο πλατύ (1,8 μέτρα), 95 χλστ. πιο μακρύ (4,6 μέτρα) και με μικρότερο εμπρόσθιο πρόβολο κατά 20 χλστ., όμως ο πίσω πρόβολος έχει μακρύνει κατά 115 χλστ.
Το αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής των διαστάσεων είναι το πορτ-μπαγκάζ του να αυξηθεί στα 600 λίτρα ωφέλιμου όγκου (+14%), βάζοντας δύσκολα ακόμη και σε μοντέλα της μεγαλύτερης, μεσαίας κατηγορίας. Επιπλέον αυτών υπάρχουν πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα, τα οποία δημιουργούν ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο με αυτό του χώρου αποσκευών όταν πέφτουν οι πλάτες τους, ενώ προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί και πίσω ηλεκτρική πόρτα για περισσότερη πρακτικότητα.


Όπως συμβαίνει και με το 5θυρο Ceed, έτσι και εδώ η πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται το στέισον μοντέλο είναι το νέο πάτωμα K2 της εταιρείας, ενώ και οι κινητήρες είναι τα ίδια μοτέρ βενζίνης (από 100 έως 140 ίππους) και diesel (115 και 116 PS) τους χάτσμπακ μοντέλου.
Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του νέου Ceed Sportwagon μέχρι και τις μεσαίες κολώνες της οροφής έχει δανειστεί από αυτό του 5θυρου Ceed, ενώ από εκεί και πέρα η οροφή τραβιέται περισσότερο προς τα πίσω καταλήγοντας σε ένα πίσω τμήμα που φέρει μεγαλύτερα και πιο πλατιά φώτα, που τονίζουν την παρουσία του μοντέλου. Στάνταρ στο Sportwagon είναι και οι ράγες οροφής.


Εσωτερικά, εκτός από την διευρυμένη πρακτικότητα το νέο στέισον Kia Ceed διατηρεί το ίδιο καλαίσθητο και πιο εργονομικό από πριν εσωτερικό που είδαμε και στο 5θυρο, ενώ έχει τονιστεί η συνδεσιμότητα, αλλά και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->