Πόσα άλογα θα έχουν οι επόμενες BMW M3/M4 - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Πόσα άλογα θα έχουν οι επόμενες BMW M3/M4

Πόσα άλογα θα έχουν οι επόμενες BMW M3/M4

Η BMW δεν δείχνει πρόθυμη να μπει σε μια διαδικασία αναμέτρησης δυνάμεων με τις Mercedes και Alfa Romeo καθώς σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες η επόμενη γενιά των Μ3/Μ4 δεν θα προσπαθήσει να σπάσει το φράγμα των 500 ίππων.
Η κόντρα των κατασκευαστών σε κάθε επίπεδο ότι αναφερόμαστε σε μοντέλα και εκδόσεις κύρους δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Παρά το γεγονός πως οι Mercedes-AMG C63 S και Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio έχουν ξεπεράσει την ισχύ των 500 ίππων φαίνεται πως η BMW δεν θα επιχειρήσει να ακολουθήσει στην επόμενη γενιά των Μ3/Μ4.
Σύμφωνα με το BMW Blog τα νέα μοντέλα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα εξακύλινδρο twin turbo κινητήρα 3.0 λίτρων με τον κωδικό S58 του οποίου η ισχύς θα κυμαίνεται κοντά στους 475 ίππους. Το ντεμπούτο του κινητήρα S58 αναμένεται να γίνει αρχικά στις νέες X3 M και X4 M.
Εάν αυτές οι πληροφορίες επαληθευτούν τότε δεν θα ισχύει το σενάριο που ήθελε την επόμενη γενιά των Μ3/Μ4 να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό κύκλωμα 48V με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου.
Εκτός από το νέο κινητήρα οι επόμενες M3/M4 θα βασίζονται στην πλατφόρμα CLAR της BMW η οποία θα δίνει και ένα πλεονέκτημα χαμηλότερου βάρους της τάξης των 40 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->