Σφοδρές αντιδράσεις για την πρόταση ανταλλαγής του Κατσίκη - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Σφοδρές αντιδράσεις για την πρόταση ανταλλαγής του Κατσίκη

Σφοδρές αντιδράσεις για την πρόταση ανταλλαγής του Κατσίκη

Να βρεθεί τρόπος ώστε να παρακαμφθεί η δικαιοσύνη, και η Αθήνα να ανταλλάξει τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς με τους δύο Έλληνες που η Άγκυρα κρατάει φυλακισμένους στην Αδριανούπολη, πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Αν το είπε έτσι διαφωνώ πλήρως, ο κ. Κατσίκης είναι εντελώς αναρμόδιος. Το θέμα το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση και το χειρίζεται καλά. Στο θέμα αυτό επιβάλλεται σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία. Δεν χρειάζεται διάφοροι εντελώς αναρμόδιοι να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν. Γραμμή ανταλλαγής θα μπορούσε να προβάλλει ο Ερντογάν, είναι αδιανόητο να ακούγεται από ελληνικά χείλη τέτοια άποψη. Δεν νοείται παράκαμψη της ελληνικής δικαιοσύνης, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο και συμφέρον να δεχθούμε οποιοδήποτε ανατολίτικο παζάρι σε βάρος των κανόνων της δημοκρατίας και του δικαίου. Στην υπόθεση των δύο παιδιών μας το δίκαιο είναι με το πλευρό μας» τόνισε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».

Υπαινιγμούς ότι ο Κώστας Κατσίκης ενδέχεται να έκανε τη δήλωση περί ανταλλαγής των Ελλήνων με τους τούρκους στρατιωτικούς προκειμένου να «τεστάρει τα νερά» εκ μέρους της κυβέρνησης, αφήνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα» επισημαίνει ο Περισσός, και καταλήγει με νόημα στην ανακοίνωσή του: «Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”....»

Να τοποθετηθεί επίσημα για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κατσίκη στον ΣΚΑΪ περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη η σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η Κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσικη; Οφείλει να τοποθετηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->