Αερομαχία χθες στο Καστελόριζο - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Αερομαχία χθες στο Καστελόριζο


Αερομαχία χθες στο Καστελόριζο

Οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δοκίμασαν χθες, μετά από πολύ καιρό, την τύχη τους στο Καστελόριζο, με τα τουρκικά αεροπλάνα να προχωρούν σε αερομαχία.

Συγκεκριμένα χθες η Τουρκία, έχοντας παράτυπα δεσμεύσει περιοχή στο FIR Αθηνών στην περιοχή του Καστελόριζου, προχώρησε στην πραγματοποίηση άσκησης στέλνοντας 4 σχηματισμούς μαχητικών. Οι τρεις αποτελούνταν από ζευγάρια μαχητικών F-16 και ο ένας από μαχητικά φάντομ F-4. Συνολικά δηλαδή 8 μαχητικά εκ των οποίων τα 4 ήταν οπλισμένα.

Ένα ζευγάρι από τα F-16 μπήκε αρχικά στο FIR Αθηνών στις 15:05. Ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την Λάρισα είχαν σπεύσει στην περιοχή και αναχαίτησαν το ζεύγος που όμως ενώ έδειξε ότι αποχωρεί επέστρεψε και έκανε επανείσοδο στις 15:35. Τα ελληνικά μαχητικά όμως τους περίμεναν καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα τουρκικά μαχητικά δρουν με αυτό τον τρόπο, και όταν οι τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις ξεκίνησε αερομαχία.

Η Αθήνα έχοντας προνοήσει είχε στην περιοχή και περιπολούσαν περιμένοντας και παρακολουθώντας την τουρκική άσκηση και F-16 από το Καστέλι και έτσι μέσα σε δύο λεπτά είχαν τελειώσει όλα και ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:38 τα τουρκικά μαχητικά αποχωρούσαν από το FIR Αθηνών.

Όπως είπε στο news.gr στρατιωτική πηγή «αν ήταν πραγματική εμπλοκή όλα θα είχαν τελειώσει ακαριαία».

Συνολικά η τουρκική αεροπορία σημείωσε χθες 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών καθώς δεν έδωσε τα σχετικά στοιχεία για τις εισόδους των μαχητικών της στο Αιγαίο και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->