Εντυπωσιακές εικόνες από το Μπρίστολ - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Εντυπωσιακές εικόνες από το Μπρίστολ

Εντυπωσιακές εικόνες από το Μπρίστολ

Το διαμάντι της νοτιοδυτικής Αγγλίας συνδυάζει πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο, ιστορική αρχιτεκτονική και μια εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα.
Το Μπρίστολ είναι μια πόλη με ιστορική ναυτιλία και το καμάρι της πόλης είναι το μεγαλοπρεπές ατμόπλοιο Great Britain, το πρώτο υπερωκεάνιο του κόσμου. Κατασκευάστηκε αρχικά για πολυτελή υπερατλαντικά ταξίδια, ωστόσο τα τεράστια κόστη δεν επέτρεψαν το τελείωμα του.
Είναι ανοιχτό στους επισκέπτες και στο λιμάνι φιλοξενείται το Matthew, μια ρέπλικα του πλοίου του Τζον Κάμποτ, με το οποίο ο εξερευνητής ταξίδεψε από το Μπρίστολ στη Νέα Γη τον 15ο αιώνα.
Αξίζει κανείς να επισκεφθεί την κομψή κρεμαστή γέφυρα του Κλίφτον, ένα πολύ δημοφιλές ορόσημο του Μπρίστολ. Κατασκευάστηκε το 1836 από τον Brunel, ο οποίος στο μεταξύ έχασε τη ζωή του και έτσι, η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε το 1864.
Η μεσαιωνική πόλη είναι διάσημη για τον εναλλακτικό χαρακτήρα της με κοινοτικές καφετέριες και μουσικούς χώρους διασκορπισμένους στα δρομάκια της πόλης.
Ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά το φεστιβάλ Σαίξπηρ που λαμβάνει χώρα μεταξύ Μάη και Σεπτέμβρη και το Φεστιβάλ Λιμανιού τον Ιούλη. Το λιμάνι γεμίζει με μπάντες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιστορικά πλοία.
Ακόμη μπορεί να επισκεφθεί τον επιβλητικό πύργο Cabot Tower, το Georgian House, την οικία του αριστοκράτη Τζον Πίνεϋ και το British Empire & Commonwealth που απεικονίζει το αποικιακό παρελθόν της Βρετανίας.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες
mprisotlmap
Μπρίστολ / Αγγλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λίρα (1,18 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.
ΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛΜΠΡΙΣΤΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->