Και το όνομα αυτού… Cullinan! - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Και το όνομα αυτού… Cullinan!

Και το όνομα αυτού… Cullinan!

Κόντρα στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο δίμηνο, η Rolls-Royce επιβεβαίωσε το όνομα το οποίο θα φέρει το πρώτο SUV στην ιστορία της κι αυτό θα είναι το Cullinan.
Τελικά η μάρκα πολυτελών οχημάτων δεν έκανε την έκπληξη και ακολούθησε το αρχικό πλάνο, διατηρώντας το όνομα που είχε επιλεχθεί για το πρωτότυπο σε όλη τη μακρά περίοδο δοκιμών και εξέλιξής του.
«To όνομα Cullinan υπήρχε από την ανακοίνωση κιόλας του project πριν από μερικά χρόνια. Είναι το πιο ταιριαστό όνομα για αυτό το ιδιαίτερο προϊόν μας. Η Cullinan είναι ένα αυτοκίνητο με τόσο ξεκάθαρο λόγο ύπαρξης, τόσο αψεγάδιαστη ποιότητα και αξία αλλά και παρουσία που δίνει νέα διάσταση στον όρο πολυτέλεια», είπε μεταξύ άλλων ο CEO της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös.
Αν αναρωτιέστε από που προέρχεται το όνομα αυτό, παραπέμπει σε ένα διαμάντι. Και όχι οποιοδήποτε αλλά το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, πριν από 113 χρόνια στην Αφρική.
Η Cullinan θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα με την νέα Phantom όγδοης γενιάς, ενώ εκτιμάται πως θα παίρνει ώθηση από V12 Twin Turbo κινητήρα απόδοσης γύρω στα 600 άλογα.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως θέλοντας να διαφοροποιηθεί, η Rolls-Royce δεν χρησιμοποιεί πουθενά έως τώρα όρους όπως «SUV» ή «Crossover», όπως κάνει η μεγάλη της αντίπαλος Bentley με την Bentayga. Αντίθετα, αναφέρει το επικείμενο μοντέλο ως «όχημα με μεγάλη απόσταση από το έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->