Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και αλπικά βουνά στη Γαλλία - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και αλπικά βουνά στη Γαλλία

Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και αλπικά βουνά στη Γαλλία

Χτισμένο σε μια πανέμορφη κοιλάδα σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, το Σαμονί είναι ένα από τα παλαιότερα θέρετρα σκι στη Γαλλία.
Με κοσμοπολίτικο αέρα, η μικρή κωμόπολη βρίσκεται φωλιασμένη στις πλαγιές του Μον Μπλαν και προσφέρει εκπληκτική θέα στις Άλπεις. Το χειμώνα αποτελεί πόλο έλξης για ορειβάτες και αναρριχητές από όλο τον κόσμο με τα δεκατρία χιονοδρομικά κέντρα του.
Στα γραφικά στενά οι επισκέπτες απολαμβάνουν το γαλήνιο τοπίο με φόντο το παρθένο φυσικό περιβάλλον, αλλά και τις μπουτίκ με επώνυμες φίρμες και τα γραφικά καφέ και τα παραδοσιακά εστιατόρια με γνήσιο αλπικό χαρακτήρα.
Τα κτίρια της είναι διακοσμημένα με τεχνοτροπίες μπαρόκ και αρτ ντεκό και ο ταξιδιώτης θα γευτεί μοναδικά φοντί και πιάτα με ψητά τυριά, που αποτελούν τοπική σπεσιαλιτέ.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες
ΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑ
Σαμονί / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα για το Παρίσι και 4 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από το Παρίσι φτάνει κανείς με τρένο στο Σαμονί σε 5 ώρες και 30 λεπτά.
ΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑΣπηλιά πάγου Mer de Glace
ΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑΧάρτης των βουνών των γαλλικών Άλπεων
ΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑΣΑΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->