Διαστημικό σκάφος θα παρακολουθεί τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Διαστημικό σκάφος θα παρακολουθεί τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες

Διαστημικό σκάφος θα παρακολουθεί τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες

Τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες, που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επικοινωνίες της γης θα παρακολουθεί ένα διαστημικό σκάφος. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, που παίζει σημαντικό ρόλο και στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), με στόχο να δίνει μια έγκαιρη προειδοποίηση, αρκετές ημέρες πριν από μια καταστροφική ηλιακή καταιγίδα.
Οι καταιγίδες μπορούν να επηρεάσουν τη δορυφορική λειτουργία, την πλοήγηση, τα συστήματα επικοινωνίας και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Σε πρόσφατη μελέτη της ESA, ο δυνητικός αντίκτυπος σε κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο στην Ευρώπη ανέρχεται στα 15 δισ. ευρώ. Ένα μέρος της διακοπής θα μπορούσε να αποφευχθεί. 

Τι προβλέπει η αποστολή 

Στο πλαίσιο της αποστολής, ένα διαστημόπλοιο θα τοποθετηθεί σε σταθερό σημείο ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη. Τα σημεία Lagrange, που είναι και το όνομα της αποστολής, αποτελούν περιοχές μεταξύ δύο μεγάλων σωμάτων, όπου οι βαρυτικές δυνάμεις εξισορροπούνται, επιτρέποντας στο αντικείμενο να «σταθμεύει» μεταξύ τους.
Τόσο οι ομάδες όσο και τα όργανα έχουν βρετανική προέλευση. Στο πρόγραμμα μετέχει το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Airbus UK και το Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας. Άλλωστε, ο διαστημικός κίνδυνος είναι ο πέμπρος σημαντικότερος κίνδυνος στο Εθνικό Μητρώο Κινδύνων της χώρας ως υψηλού κινδύνου. 

Οι δορυφορικές επικοινωνίες επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες 

Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τις δορυφορικές επικοινωνίες, που έχουν επίδραση στις υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης. Αυτό έχει πρακτικές συναπαγωγές μεταξύ άλλων στην αεροπορία, τις οδικές μεταφορές, τη ναυτιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->