Η Hyundai παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο για πανοραμική οροφή - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Η Hyundai παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο για πανοραμική οροφή

Η Hyundai παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο για πανοραμική οροφή

Το νέο είδος αερόσακου από την Hyundai έρχεται για να μειώσει τους κινδύνους τραυματισμού που προκύπτουν από τη μεγάλη εκτεθειμένη επιφάνεια της πανοραμικής οροφής σε περίπτωση ανατροπής.
Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και ο άπλετος φωτισμός που προσφέρουν οι πανοραμικές οροφές κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο σχεδιαστικό στίβο των νέων μοντέλων. Ωστόσο η παρουσία τους δημιουργεί ένα νέο κίνδυνο σε περίπτωση σοβαρής σύγκρουσης ή ανατροπής του αυτοκινήτου.
Γι’αυτό το λόγο η Hyundai παρουσίασε ένα νέο αερόσακο οροφής ο οποίος είναι τύπου κουρτίνα και αναπτύσσεται σε όλο το μήκος της πανοραμικής οροφής. Η ενεργοποίησή του γίνεται σε μόλις 0,08 δευτερόλεπτα σε περίπτωση που διαγνωστεί από τους αντίστοιχους αισθητήρες πως η γωνία περιστροφής του αυτοκινήτου ξεπεράσει κάποια ανώτερη τιμή καταδεικνύοντας πιθανότητα ανατροπής.
Ωστόσο η εξέλιξη του νέου αερόσακου είχε αρκετές τεχνικές δυσκολίες με κυριότερη την εξασφάλιση του απαιτούμενου χώρου μεταξύ του γυαλιού της οροφής και του σκιάδιου προκειμένου να είναι πάντα ασφαλής και απρόσκοπτη η ανάπτυξη του αερόσακου.
Φυσικά ο συγκεκριμένος αερόσακος θα συνοδεύει μόνο τις εκδόσεις με πανοραμική οροφή και όχι αυτές με συμβατική μεταλλική οροφή.

hyundairoofairback3456453harpi640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->