Η Ferrari ετοιμάζει το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Η Ferrari ετοιμάζει το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη


H απάντηση της Ferrari στην ηλεκτρική επέλαση της Tesla θα είναι η πιο εντυπωσιακή δυνατή, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της μάρκας κ. Sergio Marchionne, το νέο ηλεκτρικό supercar της μάρκας θα είναι το πιο γρήγορο στον πλανήτη.
Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρό άνδρα της Ferrari (αλλά και της Fiat-Chrysler) ο κόσμος είναι εντυπωσιασμένος με την Tesla και τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Όμως και χωρίς να θέλει να μειώσει την προσπάθεια και το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ιδιοκτήτης της αμερικάνικης φίρμας, ο Elon Musk, ο Marchionne τονίζει ότι είναι εφικτό να κάνει και η Ferrari ό,τι και η Tesla.
Άλλωστε μια ηλεκτρική Ferrari θα δώσει την ευκαιρία στον Marchionne να κλέψει πωλήσεις αλλά και «δόξα» από την Tesla, η οποία αυτή τη στιγμή ουσιαστικά εκπροσωπεύει το premium ηλεκτρικό κομμάτι της αγοράς.
Πάντως τη μετάβαση αυτή προς τον ηλεκτρισμό η Ferrari θα την κάνει σταδιακά, αφού μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της πλάνο στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και υβριδικά αυτοκίνητα, εκτός από την υπάρχουσα κορυφαία Ferrari LaFerrari Aperta. Από εκεί και πέρα η μετάβαση προς τον ηλεκτρισμό είναι εύκολη, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Marchionne.
Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Ferrari δεν έχει επενδύσει τόσο πολύ όσο άλλοι κατασκευαστές στην ηλεκτροκίνηση. Πλέον όμως και εν όψει του αυξημένου στόχου πωλήσεων της εταιρείας (πάνω από 10.000 αυτοκίνητα το χρόνο) η στροφή προς τα υβριδικά αυτοκίνητα και τον ηλεκτρισμό είναι επιβεβλημένη για τη μάρκα.
Και μέσα σε αυτό το «παιχνίδι» ο Marchionne έχει πλέον αποφασίσει να προετοιμάσει για το –άμεσο– μέλλον και τη Ferrari. Άλλωστε σε προηγούμενη συνέντευξή του ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού ομίλου δήλωσε ότι μέχρι το 2025 λιγότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα έχουν κινητήρα βενζίνης ή diesel, αφού τα περισσότερα θα είναι υβριδικά, ηλεκτρικά ή με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->