Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία - X FM 94.3

Breaking

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ XFM943

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

Η εντυπωσιακή καστροπολιτεία στην Πορτογαλία!

Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων πάνω σε ένα βράχο στην οροσειρά Serra de São Mamede, η εντυπωσιακή καστροπολιτεία γοητεύει με τη μεσαιωνική ομορφιά της.
Το Μαρβάο βρίσκεται στην περιφέρεια Alentejo στα νοτιανατολικά της Πορτογαλίας. Τα σπιτάκια με τα κόκκινα κεραμίδια και τις διακοσμημένες πόρτες και παράθυρα και τα στριφογυριστά δρομάκια δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα.
Το χωριό φιλοξενεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Πορτογαλίας, το οποίο χρονολογείται από το 13ο αιώνα. Το επιβλητικό κάστρο υψώθηκε για πρώτη φορά, στη θέση ενός παλαιότερου ρωμαϊκού οχυρού, τον 9ο αιώνα.
Η πανοραμική θέα που προσφέρει το κάστρο φτάνει μέχρι τα βραχώδη τοπία της Ισπανίας και τα πορτογαλικά βουνά, που είναι συχνά καλυμμένα με χιόνια τους χειμερινούς μήνες.
Το χωριό ακόμα διατηρεί την γοητευτική του δομή με τα γραφικά πλακόστρωτα και φιλόξενους κατοίκους.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Μαρβάο / Πορτογαλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λισαβόνας είναι 4 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Λισαβόνα φτάνει κανείς στο Μαρβάο οδικώς σε 4 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->