Απίστευτη απάτη με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα στη Βρετανία - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Απίστευτη απάτη με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα στη Βρετανία

Απίστευτη απάτη με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα στη Βρετανία

Παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα σε διαδικτυακή εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων διακινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, προξενώντας «πονοκέφαλο» σε χιλιάδες χρήστες της υπηρεσίας Whatsapp στη Βρετανία. Μάθετε τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση που οι επιτήδειοι αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια απάτη και στη χώρα μας.
Τα ψεύτικα μηνύματα που αποστέλλονται από τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Argos αναφέρουν ότι ένα δωρεάν ή ένα πάρα πολύ φθηνό iphone περιμένει τον χρήστη αν κάνει κλικ σε μια συγκεκριμένη διαδικτυακή διεύθυνση (URL). Όμως ο σύνδεσμος μεταφέρει τον χρήστη σε ιστότοπο που υποτίθεται ότι προσφέρει κινητά τηλέφωνα με έκπτωση σε μια προσπάθεια συλλογής προσωπικών δεδομένων.
Το κείμενο φαίνεται να είναι ακόμη πιο αυθεντικό για όσους έχουν παραγγείλει στο παρελθόν από τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, καθώς το μήνυμα εμφανίζεται ως συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων από την εταιρεία. Κάνοντας κλικ στον διαδικτυακό σύνδεσμο προφανώς και δεν προσφέρεται ένα δωρεάν iPhone, αλλά οι απατεώνες αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από το τηλέφωνό του χρήστη που πάτησε το link, ενώ παράλληλα εγκαθίστανται cookies για τον εντοπισμό του θύματος.
Εκπρόσωπος της Argos διευκρίνισε στη βρετανική Mirror σχετικά: «Εάν κάποιος χρήστης λάβει τέτοιο μήνυμα από την εταιρεία μας θα πρέπει να το αγνοήσει. Ο τρόπος για να καταλάβετε ότι πρόκειται περί απάτης εντοπίζεται στη λεπτομέρειες ότι δεν υπάρχει το σύμβολο του λουκέτου μπροστά από τη διεύθυνση ή http μπροστά από την διεύθυνση της ιστοσελίδας».


Δεν είναι όμως η μόνη απάτη που έχει ανακαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία, καθώς κυκλοφορεί ένα ανάλογο μήνυμα πάλι από την αλυσίδα καταστημάτων Argos, στο οποίο αναφέρεται ότι ο παραλήπτης έχει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων για προηγούμενη αγορά αν κάνει κλικ στον διαδικτυακό σύνδεσμο που παρατίθεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->