Απόπειρα τρομοκράτησης για τη συγκέντρωση της Κυριακής καταγγέλλουν διοργανωτές - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Απόπειρα τρομοκράτησης για τη συγκέντρωση της Κυριακής καταγγέλλουν διοργανωτές

Απόπειρα τρομοκράτησης για τη συγκέντρωση της Κυριακής καταγγέλλουν διοργανωτές στο ΘΕΜΑ 104,6

Να δώσει δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή κάλεσε όλους τους πολίτες, η δημοσιογράφος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου, Γεωργία Μπιτάκου, σε συνέντευξή της. 
Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για φόβους της ΕΛΑΣ για επεισόδια, η κ.Μπιτάκου απάντησε ότι «κάποιοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου προσπαθούν να τρομάξουν τους πολίτες να μην έρθουν στο συλλαλητήριο, κάτι το οποίο καταπολεμάμε με κάθε τρόπο. Ακούσαμε γνωστούς βουλευτές να λένε ότι είμαστε ακροδεξιοί όσοι διοργανώνουμε και είναι πραγματικά θλιβερά. Δεν μπορεί κανείς να προσβάλλει ένα τέτοιο τεράστιο ποσοστό του ελληνικού λαού που εκφράζεται πατριωτικά και θέλει την Κυριακή, όπως συνέβη και στη Θεσσαλονίκη, να έρθει στην Πλατεία Συντάγματος για να υπερασπιστεί την πατρίδα του».
«Γιατί όσοι κάνουμε αυτόν τον αγώνα έχουμε συγκεκριμένη άποψη: ότι αν δοθεί το όνομα Μακεδονία, ξεκινά ο διαμελισμός της πατρίδας μας. Είναι ξεκάθαρο στη σκέψη μας και το μόνο που θέλουμε είναι να υπερασπιστούμε τοην πατρίδα μας. Δεν έχει σημασία που ανήκει ο καθένας, σε ποιο κόμμα, καλούμε τον κόσμο να έρθει στο συλλαλητήριο με την ελληνική σημαία, να δώσει δυναμικό παρών και να μην ακούει τίποτα από όλα αυτά, γιατί όσο περνάει ο καιρός ο πόλεμος θα συνεχίζεται», πρόσθεσε. 
Αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο και την συμπόρευση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο, η κ.Μπιτάκου σημείωσε ότι τούς χαροποίησε η στάση του κκ Ιερωνύμου, καθώς «εθνικός αγώνας χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει στην Ιστορία μας. Νιώθουμε και πιο δυνατοί». 

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές

Ερωτηθείσα για τους ομιλητές του συλλαλητηρίου, υπογράμμισε την παρουσία του μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας ωστόσο ότι «κεντρικός ομιλητής» θα είναι ο ελληνικός λαός. 
Αναφερόμενη σε συγκεκριμένα ονόματα, τόνισε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι κεντρικός ομιλητής, και ακόμη κι αν δεν μπορέσει τελικά να παραστεί, θα υπάρχει ηχογραφημένο μήνυμά του.
Σημείωσε, επίσης, ότι θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που διοργανώνουν αυτό το μεγάλο γεγονός. Χαιρετισμό θα απευθύνει ενδεχομένως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενώ στους ομιλητές θα συμπεριλαμβάνονται ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Καζαντζάκη, καθώς και ο έτερος μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Σταμάτης Σπανουδάκης. 
Ωστόσο, τόνισε ότι οι ομιλητές του συλλαλητηρίου «κλειδώνουν» οριστικά την Πέμπτη, όπως και τα μέτρα της ΕΛΑΣ ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης της 4ης Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->