Τίτλοι ειδήσεων από τον X FM 943 - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Τίτλοι ειδήσεων από τον X FM 943

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ένταση και διαίρεση για το προσφυγικό

15/12
 • «Σφάχτηκαν» για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής. Καμία πρόοδος, παρά τη μακρά συζήτηση για το προσφυγικό - Οργή της Γερμανίας προς τις χώρες του Βίζενγκαρντ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες - Λάβρος ο Τσίπρας κατά της πρότασης Τουσκ - Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε: «Δεν υπάρχει κοινή προσέγγιση - για να το θέσω ευγενικά». Η συζήτηση πλέον θα μεταφερθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
 • Μητσοτάκης: Χωρίς αλληλεγγύη το μεταναστευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Eίναι απαραίτητο να αποφασιστεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για τους ανθρώπους που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που δικαιούνται διεθνή προστασία», τόνισε σε συνέντευξή του.
 • Σημαντικές επαφές Κουντουρά στη Νέα Υόρκη: Κορυφαίος παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα.Η υπουργός συναντήθηκε με μεγάλα Ελληνοαμερικανικά επενδυτικά funds στον τομέα του τουρισμού συζητώντας ενδεχόμενες επενδύσεις.
 • Μητρόπουλος: Τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να μην εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις περικοπές των συντάξεων του β’ Μνημονίου. «3,6 δισ. ευρώ οι απώλειες των συνταξιούχων», σύμφωνα με τον καθηγητή συνταγματικού Δικαίου.
 • ΣτΕ: Συνταγματική η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο. Απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της ΑΔΕΔΥ.
 • Κι άλλο χαράτσι σε όσους κάνουν περιστασιακές εργασίες. Εισφορά 26,95% και στην απόδειξη δαπάνης από 1η Ιανουαρίου του 2018! Η παρακράτηση θα υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, αφού έχει αφαιρεθεί ο φόρος 20% - Για αμοιβή 100 ευρώ, θα μένουν στο χέρι μόλις €58,44! 
 • Ειδικοί εκτιμητές θα καθορίσουν τις αξίες ακινήτων για το 2018. Σύμφωνα με τη διάταξη, τις Τιμές Ζώνης θα τις εισηγηθούν ειδικοί εκτιμητές, οι οποίοι θα αναλάβουν, κατόπιν διαγωνισμού, το έργο.
 • Όλοι χαμένοι από την υπερφορολόγηση: Φτωχοί, μεσαία τάξη αλλά και το ίδιο το Δημόσιο! Με περικοπή των δαπανών για τις επενδύσεις και την κοινωνική πρόνοια προέκυψε το πλεόνασμα που διανεμήθηκε ως μέρισμα - Σχεδόν ένα δισ. ευρώ μειώθηκαν τα έσοδα - Συμψηφίστηκαν οι επιστροφές φόρων και το κράτος δεν κατέβαλλε τίποτα.
 • Σήμερα, Παρασκευή (15/11/2017) η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους.
 • Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν ο Γαβρόγλου ανοίγει τη συζήτηση για εκλογή μουφτή.Ο υπουργός Παιδείας αποδέχεται την εκλογή μουφτή και τονίζει ότι σημασία έχει το εκλεκτορικό σώμα από το οποίο θα αναδεικνύεται ο θρησκευτικός εκπρόσωπος της μουσουλμανικής μειονότητας.
 • Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας σε εξοπλιστικά προγράμματα. Οι υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας είχαν συνάντηση σήμερα στη Λευκωσία, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος αλλά και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από κοινού σε περιφερειακό επίπεδο.
 • H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπολογίζει σε ένα τέταρτο πρόγραμμα δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ. «Θεωρούμε ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν στο άμεσο μέλλον στις αγορές», δήλωσε ο Έτινγκερ πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
 • Έκθεση κόλαφος: ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία αγόραζαν όπλα που κατέληγαν σε τζιχαντιστές, σύμφωνα με μια ομάδα παρακολούθησης οπλισμού, που ανέλυσε τα όπλα που βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης. Στις λίστες με τις εμπλεκόμενες χώρες και η Ελλάδα.
 • Πανηγυρίζει ο Τσίπρας για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. «Η κυβέρνηση παρέτεινε για τρία χρόνια τη θητεία όσων διέθεταν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης» αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.
 • Την αποχώρηση των εταιρειών security από τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018.Το σχέδιο προβλέπει ότι 200 αστυνομικοί θα έχουν αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.Αιτία για την αλλαγή στάσης ήταν οι συνεχείς επιθέσεις το τελευταίο διάστημα από κουκουλοφόρους με στόχο τα ακυρωτικά μηχανήματα των σταθμών.
 • Σταθάκης: Θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και για την εκχώρηση αποκλειστικά λιγνιτικών μονάδων και όχι υδροηλεκτρικών.
 • Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ: Οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται πως από το 2015 προχωρούσαν σε απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών σε συμμορία Ρομά, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, που φτάνουν τις 100.000 ευρώ.
 • Από την Οικονομική Αστυνομία εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από Ρομά που σε στενή συνεργασία με διεφθαρμένους υπαλλήλους του ΟΣΕ «έκλεβαν» υλικό και άλλα μέταλλα και τα πουλούσαν σε χαλυβουργικές εταιρείες, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Υπολογίζονται ότι από το Φεβρουάριο του 2015 που ξεκίνησε η δραστηριότητα η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένα διευθυντικό στέλεχος της ΟΣΕ ΑΕ που προχωρούσε σε διευκολύνσεις στη συμμορία των Ρομά. 
 • Διαδηλωτές- συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ εισέβαλαν στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και είχαν έντονο διάλογο με τα μέλη της διοίκησης για να αποτρέψουν τις απολύσεις.
 • Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το υπ. Παιδείας: Καταγγέλλουν τις συνθήκες που βιώνουν στις εστίες τους.
 • Πάτρα: Έκλεισε το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς σταμάτησαν κάθε είδους προμήθειες και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα φαγητών που υπήρχαν στην αποθήκη.Το πρόβλημα όμως, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν φοιτητές που διαμένουν στην εστία, δεν έχει να κάνει μόνο με το εστιατόριο. Εδώ και αρκετό διάστημα τα δωμάτια δεν έχουν θέρμανση, αφού οι προμήθειες του πετρελαίου έχουν σταματήσει και αυτές.
 • Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα προϊόντων-«μαϊμού» στο Α' τελωνείο Πειραιά, έπειτα από έλεγχο των αρχών: Από ρούχα Gucci, Prada μέχρι επώνυμα καλλυντικά. Σημειώνεται ότι τα προϊόντα «μαϊμού» έχουν κατακλύσει την αγορά και αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τον εμπορικό κόσμο αλλά και για τους καταναλωτές που πληρώνουν για επώνυμα γνήσια προϊόντα αλλά αγοράζουν τελικά «μαϊμού».
 • Αντιδρούν οι διευθυντές των Δημοτικών για την «τσάντα στο σχολείο», μια δράση με την οποία καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, στο σχολείο.«Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από καλά μελετημένες, σχεδιασμένες και συνολικές αλλαγές και όχι από πρόχειρες, μεμονωμένες, αποσπασματικές και εμβαλωματικές παρεμβάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση των διευθυντών Δημοτικών σχολείων.
Brexit: Οι 27 της ΕΕ έδωσαν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η β' φάση των διαπραγματεύσεων
 • Brexit: Οι 27 της ΕΕ έδωσαν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η β' φάση των διαπραγματεύσεων.O Ντόναλντ Τουσκ έσπευσε να συγχαρεί την Βρετανίδα πρωθυπουργό μέσω Twitter για την επιτυχία της.
 • Μέλη του ISIS συνελήφθησαν στη Ρωσία την Τετάρτη μετά από αστυνομική επιχείρηση.Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό τον έλεγχό τους «μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλικών, κομμάτια για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και εξτρεμιστική λογοτεχνία.
 • Σήμερα οι Σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς αποφασίζουν αν θα συνεργαστούν με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ βάζοντας μπρος τις μηχανές για τον σχηματισμό «ενός μεγάλου συνασπισμού».Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση,το 61% των Γερμανών επιθυμούν την συγκρότηση «μεγάλου συνασπισμού».
 • Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες είπαν “ναι” σε συνομιλίες για κυβέρνηση με Μέρκελ. Ξεκινούν διερευνητικές συνομιλίες.
 • Ερντογάν: Ξεκινάμε ενέργειες με στόχο την ακύρωση της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ. Η Τουρκία θα επιδιώξει πρώτα την ακύρωση της απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας και, αν αυτό αποτύχει, θα προσφύγει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 • Ανακοίνωση από το Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ συμφώνησαν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν να ανταλλάξουν πληροφορίες για τη Βόρεια Κορέα και να συνεργαστούν σε ενδεχόμενες πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης γύρω από τη χώρα.Συνομίλησαν επίσης για την εγκαθίδρυση επαφών με τη Βόρεια Κορέα.
 • Κύπρος - ΔΝΤ: Εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά υψηλά τα επίπεδα χρέους. Ζητούν αυστηρότερα πρότυπα δανεισμού, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερβολική συγκέντρωση οικονομικής δραστηριότητας και να προστατευθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
 • Η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα για να ορίσει την 18η Μαρτίου 2018 ως ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη χώρα.Ως ανεξάρτητος υποψήφιος κατεβαίνει στις εκλογές του 2018 ο Πούτιν.
 • Όλο και πιο δύσκολες οι συνθήκες διαβίωσης στη Βενεζουέλα. Στη χώρα του Μαδούρο υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά είδη όπως τρόφιμα και φάρμακα. Το «αυταρχικό» -για πολλούς- καθεστώς του Μαδούρο προκαλεί δυσφορία στους πολίτες που αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν για ένα καλύτερο μέλλον. 
 • Θρήνος στη Γαλλία για τους έξι μαθητές που έχασαν χθες τη ζωή τους όταν ένα τρένο έκοψε στα δύο ένα σχολικό λεωφορείο σε μια ισόπεδη διάβαση έξω από την πόλη Περπινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία.Επίσης, είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, εν αναμονή των πορισμάτων ενδελεχούς έρευνας που θα γίνει.
 • Νορβηγία: Ιστορική απόφαση της βουλής για αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Η Νορβηγία γίνεται η πρώτη σκανδιναβική χώρα που παίρνει μια τέτοια απόφαση. Ουσιαστικά, η απόφαση ορίζει ότι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με καταχρήσεις ουσιών θα αντιμετωπίζονται ως άρρωστοι κι όχι ως εγκληματίες, που θα έχουν ποινές για πρόστιμα και φυλάκιση.
 • Εντός έδρας απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (15/12, 21:15) συνεχίζει ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη EuroLeague. Χωρίς απουσίες για το 8-4 οι "πράσινοι".
 • Euroleague: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 67-65: Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στην τέταρτη περίοδο και έχασε από την Μπάμπεργκ με 67-65. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το 2ο δεκάλεπτο και έπειτα όταν και έχτισαν καλή διαφορά, πλήρωσαν το μπλακ άουτ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.
 • Πάρτι της Ρεάλ με Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ πήρε το ελ κλάσικο της Ευρωλίγκας καθώς νίκησε την Μπαρτσελόνα με 87-75.
 • Παναθηναϊκός: Τέλος ο Κουτρουμπής! Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να διώξει από το δυναμικό του τον Γιώργο Κουτρουμπή, με τις δυο πλευρές να φτάνουν σε συμφωνία για αυτό αργά το βράδυ της Πέμπτης.
 • Με χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ποινές και πρόστιμα επιβλήθηκαν επίσης στον βοηθό προπονητή της Λάρισας, στον τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης, στον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό.
Καιρός - Έκτακτο δελτίο - ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα - Πού θα σαρώσει

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Παρασκευή (15/12) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τοπικές βροχές στα δυτικά της χώρας από το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί στα νότια έως 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική σήμερα, Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Πιθανώς τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο (16/12/2017). Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο από το μεσημέρι το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η κεντρική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Την Κυριακή (17/12) μέχρι τη νύχτα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και το πρωί πιθανόν η δυτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->