Ματαιώθηκε το φινάλε της Formula E στο Μόντρεαλ - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Ματαιώθηκε το φινάλε της Formula E στο Μόντρεαλ

Ματαιώθηκε το φινάλε της Formula E στο Μόντρεαλ

Κακά νέα για το πρωτάθλημα της Formula E καθώς η δήμαρχος του Μόντρεαλ αποφάσισε να ματαιώσει τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγώνων της σεζόν 2017/2018 που ήταν προγραμματισμένο να λάβουν χώρα στις 28 και 29 Ιουλίου.
Η Valerie Plante που πρόσφατα εκλέχθηκε δήμαρχος στην πόλη του Καναδά, ήθελε εξ αρχής να μεταφέρει τον αγώνα της ηλεκτρικής φόρμουλα εκτός κέντρου της πόλης. Ακολούθησαν συζητήσεις με εκπροσώπους του θεσμού ώστε να βρεθεί εναλλακτική αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη.
«Είμαστε ξαφνιασμένοι και απογοητευμένη από την απόφαση και ανακοίνωση της δημάρχου του Μόντρεαλ. Είναι ξεκάθαρη περίπτωση, καθώς η νέα δήμαρχος θέλει να αλλάξει όσα έκανε ο προηγούμενος. Παρότι έχουμε συμβόλαιο, δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια καθώς το θέμα είναι πλέον στα χέρια τον νομικών μας συμβούλων», ανέφερε εκπρόσωπος της Formula E στο motorsport.com.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως η μη κερδοσκοπική εταιρεία ‘Montreal, c’est electrique’ που δημιουργήθηκε για την οργάνωση του αγώνα του 2017, ακόμα δεν έχει καταβάλλει τα 6.2 εκατομμύρια δολάρια Καναδά που χρωστάει για την προ μηνών διεξαγωγή του αγώνα.
Η Formula E και ο ιδρυτής της Alejandro Agag, εξετάζουν εναλλακτικές αλλά μέσα σε επτά μόνο μήνες είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη πόλη που θα προλάβει να οργανώσει τον αγώνα. Όλα αυτά ενώ από το καλεντάρι της σεζόν 2017/2018 έχει ήδη αποχωρήσει ο αγώνας του Σάο Πάουλο στη Βραζιλία, που όμως αντικαταστάθηκε από εκείνον της Πούντα νταλ Έστε στην Ουρουγουάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->