Τι σημαίνει για τη Ferrari η εμπλοκή της Alfa Romeo στην F1; - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Τι σημαίνει για τη Ferrari η εμπλοκή της Alfa Romeo στην F1;

Τι σημαίνει για τη Ferrari η εμπλοκή της Alfa Romeo στην F1;

Η επιστροφή του σήματος της Alfa Romeo στον μαγικό κόσμο της Formula 1 έχει δεχτεί με ενθουσιασμό. Όμως πέραν της επαναφοράς ενός σημαντικού σήματος, αυτή η εξέλιξη κρύβει κι άλλες προθέσεις.
Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, που λίγο αφότου δήλωνε πως η απειλή της Ferrari να φύγει από τη Formula 1 αν δεν γίνουν τα θέλω της σχετικά με τις αλλαγές κανονισμών του 2021 ήταν ψεύτικη, εξηγεί γιατί η άποψή του ενισχύεται από την είσοδο της «αδερφής» Alfa στο σπορ.
«Ανήκουν στην ίδια εταιρεία άρα δεν μπορώ να πιστέψω πως έβαλαν την Alfa Romeo στη Formula 1 αν σκόπευαν να αποσύρουν τη Ferrari σε δύο χρόνια. Αυτή η κίνηση νομίζω επιδεικνύει το προφανές: πως η Formula 1 αποδίδει εμπορικά, προσφέρει παγκόσμια αναγνώριση σήματος, αλλιώς ο όμιλος δεν θα επανέφερε την Alfa στο σπορ. Η Formula 1 χρειάζεται τη Ferrari και η Ferrari χρειάζεται τη Formula 1. Είναι ένας βολικός γάμος από πολλές απόψεις και οι δυο πλευρές χρειάζονται η μία την άλλη», είπε ο Horner στο ειδησεογραφικό Reuters.
Στη συνέχεια, ο 44χρονος Βρετανός διευκρίνισε πως η Red Bull Racing δεν θέλει να βγει εκτός της λίστας αντιπάλων της η Scuderia Ferrari.
«Η Ferrari είναι ένα από τα μεγαλύτερα Brand στον κόσμο και μία σπουδαία αντίπαλος για εμάς στη Formula 1», τόνισε ο Horner.

horner-austria15-serious640

Από το 2009 και μετά, η αυστριακή ομάδα έχει ολοκληρώσει επτά φορές τη σεζόν ψηλότερα από την ιταλική στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Μάλιστα την περίοδο 2010-2013 ήταν πρωταθλήτρια ενώ ηττήθηκε μόνο το 2015 και φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->