Οι Κινέζοι θα χτίσουν «Αρειανό Χωριό» - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Οι Κινέζοι θα χτίσουν «Αρειανό Χωριό»

Οι Κινέζοι θα χτίσουν «Αρειανό Χωριό»

Ένα χωριό στο οποίο θα επικρατούν συνθήκες που θα μοιάζουν με το περιβάλλον στον πλανήτη Άρη θα κατασκευάσει η Κίνα στη νοτιοδυτική επαρχία Τσινγκχάι. Το έργο, που εντάσσεται στην προετοιμασία της Κίνας για την εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη, εγκρίθηκε σήμερα από τις αρμόδιες Αρχές στο Πεκίνο.
Το χωριό θα κατασκευαστεί σε μια περιοχή με κόκκινους βράχους στο λεκανοπέδιο Τσαϊντάμ στο δυτικό Τσινγκχάι, που θεωρείται το μέρος της Γης που μοιάζει περισσότερο στον Άρη. Με έκταση περίπου 7.000 στρεμμάτων, το «Αρειανό Χωριό» θα περιλαμβάνει ένα τουριστικό κέντρο, μια βάση προσομοίωσης και άλλες εγκαταστάσεις. Η συνολική επένδυση αναμένεται να ανέλθει στα 850 εκατ. γιουάν (περίπου 130 εκατ. δολάρια).


Ο Liu Xiaoqun, διευθυντής του Γενικού Γραφείου της εξερεύνησης σε σεληνιακό και βαθύ χώρο στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, δήλωσε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι ελπίζει ότι το Mars Village θα εισάγει νέα ζωή στις "πολιτιστικές βιομηχανίες" της περιοχής.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να εμβαθύνουν σε θέματα όπως η μετεωρολογία, η γεωγραφία, η αεροδιαστημική, η νέα ενέργεια, η γεωλογία και η αστρονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->