Πώς να αμφισβητήσετε φόρους και πρόστιμα - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να αμφισβητήσετε φόρους και πρόστιμα

Πώς να αμφισβητήσετε φόρους και πρόστιμα

Μέχρι και 50% της οφειλής τους μπορούν να γλιτώσουν, οι φορολογούμενοι που θα προσφύγουν στη Διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αμφισβητώντας φόρους και πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, στην περίπτωση που το αίτημά τους δικαιωθεί.
Παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τα όσα προβέπει η νομοθεσία ο φορολογούμενος που θεωρεί πως αδικήθηκε δε μπορεί να καταφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, διατηρεί ωστόσο και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να απευθυνθεί με σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του Υπουργείου Οικονομικών.
Με αυτόν τον τρόπο ασκεί ουσιαστικά «ενδικοφανή προσφυγή» και υποχρεούται να καταβάλλει το 50% του αμφισβητούμενου ποσού, ενώ το υπόλοιπο 50% «παγώνει» αυτομάτως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δώσει επαρκή στοιχεία τα οποία δικαιολογούν την αναστολή για σοβαρούς λόγους αδυναμίας, τότε αποφεύγει να δώσει ακόμη και το 50% του αμφισβητούμενου ποσού.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν φόρους και πρόστιμα, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, τέλη, εισφορές και χρηματικές κυρώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->