Η νέα Σελήνη στον Τοξότη - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Η νέα Σελήνη στον Τοξότη

Σχετική εικόνα

Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 16-20/3, από 16-20/6, από 18-22/9 και από 16-20/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 25η έως την 29η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 24/6 και στις 26/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 3η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.

Κάθε αρχή και δύσκολη; 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 17 Ιανουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 18 του μήνα και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.


Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 
  • ανάλυση στόχων
  • ανάληψη ευθύνης, ατομικής και κοινωνικής
  • τάση να προβλέψουμε ή να προνοήσουμε
  • σεβασμός από εμάς και προς εμάς
  • επιθυμία να επεκτείνουμε τα όρια αντίληψης των άλλων και της κοινωνίας 
H γεύση των επόμενων ημερών 
Μια περίεργη νέα Σελήνη με την οποία αποχαιρετούμε το έτος και τον Κρόνο στον Τοξότη και η οποία μας προετοιμάζει για την νέα χρονιά. Στον χάρτη η νέα Σελήνη εντοπίζεται στον δωδέκατο οίκο, περιοχή τονισμένη από την πολυαστρία στο ζώδιο του Τοξότη. Η περίοδος αυτή έχει την αίσθηση του επείγοντος και οι καταστάσεις, (εξωτερικά γεγονότα και εσωτερικές διαδικασίες) πιέζουν και αγχώνουν. Η ανάγκη που υποβόσκει και που προσπαθεί να βρει ικανοποίηση μέσα από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αποφασίζουμε και δρούμε αυτή την περίοδο έχει να κάνει με την απελευθέρωση από εμπόδια και με την υλοποίηση των στόχων μας και των σχεδίων μας. Το τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό, αν και αποκλίνον, δίνει τόνωση και λειτουργεί σαν ένας φάρος μέσα στην τρικυμία μέσα από ευκαιρίες που δίνει ή μέσα από καινούργιες ιδέες που συλλαμβάνουμε αυτή την περίοδο και που βλέπουμε ότι όντως μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να μας ανανεώσουν, εμάς και την ζωή μας. Tο γεγονός ότι το τρίγωνο είναι πλέον αποκλίνον και χάνει την δυναμική του δεν είναι άσχημο, καθώς ο ωροσκόπος στον Αιγόκερω δεν προτιμά τόσο το νεωτεριστικό και την ακραία ή την ξαφνική αλλαγή, αλλά θέλει την δομή και ίσως και την ρουτίνα.. Έχουμε έμπνευση λοιπόν και όραμα, αλλά κινούμαστε πρακτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να αναταράσσουμε πλήρως το σύστημα. 

Από την μια πλευρά της νέας Σελήνης βρίσκεται η Αφροδίτη και από την άλλη πλευρά ο Κρόνος. Δύο πλανήτες με αντίθετες φύσεις, δημιουργούν αντίρροπες δυνάμεις, ανάγκες και διαθέσεις κατά την νέα Σελήνη. Είναι περίοδος που μπορούμε να γευτούμε ακόμη, ίσως κρυφά και χωρίς μεγάλη ικανοποίηση όμως, απολαύσεις και να χαλαρώσουμε αφήνοντας στην άκρη τα πρέπει και τις υποχρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρο, εκ των πράγματων αλλά και μέσα από την ίδια την συνείδησή μας, το ότι πλέον ήρθε η στιγμή να κλείσουμε κύκλους, να ασχοληθούμε με κάθε μικρή ή μεγάλη εκκρεμότητα που χρειάζεται τακτοποίηση και να βαδίζουμε γοργά προς την πρακτική εφαρμογή και μορφοποίηση των σχεδίων μας. Περίοδος που δεν ευνοεί ακόμη τις ξεκάθαρες κουβέντες και καθυστερεί την πλήρη αντίληψη των καταστάσεων. Ο Ερμής ακόμη ανάδρομος δεν βοηθά να γίνει αυτό, αλλά ο Άρης από τον δέκατο οίκο και σε σύνοδο με το μεσουράνημα του χάρτη μας σπρώχνει να δράσουμε και ο ωροσκόπος στον Αιγόκερω υποστηρίζει μέσα από την έξαρση του Άρη σε αυτό το ζώδιο, την δράση και την αποτελεσματικότητα.

Πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη το ζώδιό σου; 
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.ΚΡΙΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον ένατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ανώτερης εκπαίδευσης, με τα μακρινά ταξίδια ή τις διαδρομές μεγάλης διάρκειας, με την φιλοσοφία της ζωής, την θρησκεία, τα ήθη, και το κοινωνικό δίκαιο. Είναι η αρχή μιας περιόδου κατά την οποία μπορείς να διεκδικήσεις περισσότερα γιατί έχεις καταλάβει περισσότερα. Όμως είναι και η αρχή μιας περιόδου που δεν πρέπει να ξεχνάς το όρια και την υπομονή. Ο Κρόνος σε μια ανάσα από τώρα θα αρχίσει να σε επηρεάζει σε καριέρα και η εικόνα σου στα μάτια των άλλων θα αλλάξει. Δεν θες να τα πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος; Θες; Νέες ιδέες και προοπτικές ανοίγονται και χρειάζεται να κινηθείς πρακτικά και λογικά.

ΤΑΥΡΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον όγδοο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα μετασχηματισμού, αναγέννησης, των κοινών πόρων με τον σύντροφο και με το σεξ. Η περίοδος σχετίζεται με τα οικονομικά σου ζητήματα και σε απασχολούν θέματα διαχείρισης των οικονομικών πόρων που έχεις, όπως επίσης ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του συντρόφου ή με άλλες πηγές. Μπορείς τώρα να βάλεις σε τάξη και να δρομολογήσεις οφειλές, ενώ στην ερωτική σου ζωή μπορείς να κάνεις μια νέα, πιο συνειδητοποιημένη αρχή.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον έβδομο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συνεργασιών και συνεταιρισμών, με τις επιχειρήσεις και τους φανερούς εχθρούς, με τις γραπτές ή προφορικές δεσμεύσεις, τις νομικές υποθέσεις, τις μηνύσεις και τους αντιπάλους. Αυτή η περίοδος σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις μια νέα αρχή και να προχωρήσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, αφού όμως μπορέσεις να κλείσεις τους κύκλους με το παρελθόν και να ολοκληρώσεις καταστάσεις που είναι σε εκκρεμότητα ακόμη. Τίποτα δεν αρχίζει, αν κάτι πρώτα δεν τελειώσει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον έκτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα καθημερινότητας, με τις συνθήκες, την προσέγγιση και την συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους και τους εργοδότες σου. Επίσης, ο οίκος σχετίζεται με τα θέματα της υγείας σου. Αυτή η νέα Σελήνη σηματοδοτεί το γεγονός ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις και να πάρεις τις απαραίτητες αποφάσεις στα θέματα που αγγίζει και σε βοηθά να καταλάβεις ότι εκ των πράγματων έρχονται κάποιες αλλαγές στον εργασιακό σου χώρο, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των θεμάτων και την καλύτερη ροή. 

ΛΕΩΝ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον πέμπτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας, με τις ερωτικές σχέσεις, την διασκέδαση, το ρίσκο και την χαρούμενη πλευρά της ζωής. Η νέα Σελήνη σου δίνει την ενέργεια και σε δραστηριοποιεί σε θέματα αισθηματικά. Θέλεις να φλερτάρεις με κάποιον ή θέλεις να ανανεώσεις και να κάνεις πιο πικάντικη την ήδη υπάρχουσα σχέση. Όμως ταυτόχρονα καταλαβαίνεις ότι για να μπορέσεις να είσαι σε αυτή την διάθεση και να έχεις αυτή την παιχνιδιάρικη στάση προς την ζωή, πρώτα πρέπει να τακτοποιήσεις και να διεκπεραιώσεις άλλα θέματα, πιο πρακτικά και λιγότερο ευχάριστα. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον τέταρτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συναισθηματικής ασφάλειας, προσκόλλησης, ενστίκτου και ιδιωτικής ζωής.  Με αυτή την νέα Σελήνη δίνονται ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιωθεί η οικογενειακή ζωή και οι σχέσεις με τα δικά σου άτομα. Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν οι καταστάσεις και να τακτοποιηθούν με τρόπο ισορροπημένο όποια θέματα μπορεί να είναι εδώ και καιρό το αγκάθι στις σχέσεις σας. 

ΖΥΓΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον τρίτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα αντίληψης, σκέψης και επικοινωνίας και δείχνει το τρόπο που επικοινωνείς και έρχεσαι σε επαφή και διάλογο με το άμεσο περιβάλλον σου. Με αυτή την νέα Σελήνη αλλάζει και η αντίληψη της καθημερινότητας και ο τρόπος με τον οποίο κάνετε πλέον την επεξεργασία των δεδομένων. Όπως αλλάζετε και εσείς, έτσι αλλάζει και η ανταπόκριση που έχετε από τους άλλους. Αυτός ο σεληνιακός κύκλος ενισχύει σχέδια που έχουν να κάνουν με σπουδές και εκπαίδευση, όπως επίσης και την σχέση που υπάρχει με συγγενείς και αδέλφια. Χρειάζεται όμως ακόμη λίγη προσπάθεια και φυσικά διπλωματία και ευελιξία, για να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δεύτερο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας σε υλικό και σε συναισθηματικό επίπεδο, με τις αξίες, την αυτοεκτίμηση του, τα ταλέντα και τις ικανότητές σου. Η περίοδος ξεμπλοκάρει τον οικονομικό σου τομέα και σε βοηθά να βάλεις τάξη και να διεκπεραιώσεις οικονομικές οφειλές και να δρομολογήσεις τον οικονομικό σου σχεδιασμό και τα πλάνα σου για την επόμενη χρονιά. Βλέπεις το περίφημο φως  στο τούνελ λοιπόν, αυτή την περίοδο, αλλά χρειάζεται ακόμη προσπάθεια, κόπος και σωστότερη αντίληψη για να μπορέσεις να σταθεροποιήσεις τις καταστάσεις και να τις κάνεις ωφέλιμες και προσοδοφόρες για σένα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στο ζώδιό σου και στον πρώτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα προσωπικότητας, εμφάνισης και σώματος. Αυτή την περίοδο υπάρχει έντονη προσμονή για κάτι καινούργιο που θέλεις να ξεκινήσεις ή έντονο άγχος για κάτι που σε απασχολεί και που κινείται σαν θέμα αυτές τις ημέρες. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να εφαρμόσεις πρακτικά τις ιδέες και τα σχέδιά σου για το μέλλον και να πάρεις αποφάσεις που μέσα στην πορεία θα δεις να υλοποιούνται και να φέρνουν αποτελέσματα. Είναι ταυτόχρονα αναγκαίο όμως για να έχεις και το καλύτερο αποτέλεσμα, να ξεκαθαρίσεις μέσα σου και γύρω σου το απαραίτητο από το περιττό και το χρήσιμο από το άχρηστο και να αφήσεις πίσω σου οριστικά θέματα του παρελθόντος που δεν σε βοηθάνε να ζήσεις το μέλλον που επιθυμείς. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δωδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φαντασίας, με τις ψυχικές σου ικανότητες, την πνευματικότητά σου και το υποσυνείδητο. Έχει στενή σύνδεση με οτιδήποτε είναι κρυφό, τα μυστικά, το παρασκήνιο και τους κρυφούς σου εχθρούς. Νέες συνθήκες και νέα δεδομένα διαμορφώνονται κατά το επόμενο διάστημα, κάτι που σε ανανεώνει και σου δίνει ελπίδα για τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και που ταυτόχρονα μπορεί να σε αγχώνει γιατί καταλαβαίνεις ότι η περίοδος απαιτεί από εσένα τις πιο σωστές κινήσεις και τις πιο καίριες τοποθετήσεις. Σιγά σιγά όμως αντιλαμβάνεσαι ότι όντως μπορείς να ξεπεράσεις κάθε ανασφάλεια και κάθε εμπόδιο. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον ενδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συλλογικής δραστηριότητας στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας και την ένταξη σου σε ομάδες με ανθρώπους, που φέρουν παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις. Επίσης, ο οίκος αυτός μιλάει για τους φίλους σου και τις σχέσεις που έχεις με αυτούς. Μια νέα Σελήνη που σε βοηθά να ανανεωθείς και που σου αναπτερώνει το ηθικό σου. Το επόμενο διάστημα μπορείς να δεις στόχους και επιθυμίες σου να γίνονται πραγματικότητα καθώς εμφανίζονται αρκετές ευκαιρίες που σε βοηθάνε να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου. Παράλληλα όμως καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν από μόνα τους και ότι πρέπει να κάνεις και εσύ κάτι. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφήσεις πίσω σου πράγματα και εμπόδια του παρελθόντος και να ατενίσεις δυναμικά το μέλλον, αλλά για να το καταφέρεις αυτό χρειάζεται να βάλεις και λίγο νεράκι στο κρασί σου.

ΙΧΘΥΕΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φιλοδοξίας, με τις προσδοκίες και την επιτυχία σου, τα επιτεύγματα, την αναγνώριση, τη φήμη και το κύρος. Είναι δείκτης της καριέρας σου και φανερώνει την ταυτότητα σου μέσα στην κοινωνία και την δημόσια εικόνα σου. Νέα επαγγελματικά ξεκινήματα και νέα δεδομένα έρχονται να αλλάξουν και να ενισχύσουν τον επαγγελματικό τομέα με αισιοδοξία και με πρακτικές αλλαγές που σε προχωράνε. Υπάρχουν επιτυχίες λοιπόν κατά την διάρκεια του νέου σεληνιακού κύκλου, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται και εσύ να αφήσεις πίσω σου σκέψεις και συμπεριφορές του παρελθόντος και να ανανεώσεις το σκεπτικό σου εφαρμόζοντας καινούργιους τρόπους δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->