Στη Λειψία η μεγαλύτερη διάσκεψη χάκερς για... καλό σκοπό - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Στη Λειψία η μεγαλύτερη διάσκεψη χάκερς για... καλό σκοπό

Στη Λειψία η μεγαλύτερη διάσκεψη χάκερς για... καλό σκοπό

«Κάνε Κάτι» είναι το σύνθημα της μεγαλύτερης διάσκεψης χάκερς της Ευρώπης που πραγματοποιείται στη Λειψία από το Chaos Computer Club. Στόχος της διάσκεψης είναι να κάνει την κοινωνία καλύτερη, αποκαλύπτοντας τα τρωτά σημεία των τεχνολογιών πληροφορικής.
Η διάσκεψη διαρκεί τέσσερις ημέρες. Στην ατζέντα των εργασιών βρέθηκαν καυτά θέματα, όπως ευπάθειες ασφαλείας, επιθέσεις χάκερ, προστασία δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη.

Μία φορά το χρόνο 
Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά το χρόνο. Εκτός από θέματα κυβερνοασφάλειας των τεχνολογιών πληροφορικής, μεγάλο ρόλο έχουν οι πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» στη διάσκεψη συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός πολιτικός των Πρασίνων, Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε, ο οποίος είναι εύκολα αναγνωρίσιμος χωρίς να δει κανείς το πρόσωπό του, επειδή συνήθως φοράει ένα κόκκινο κασκόλ, μαύρο σακάκι και έχει λευκά μαλλιά.
Οι σειρές των θέσεων στην αίθουσα όπου διεξάγονταν οι εργασίες ήταν γεμάτες. Οι περισσότεροι θεατές δεν ήταν πολύ μεγαλύτεροι από 30 ετών και όλοι ήθελαν να δουν τον 78χρονο πρώην βουλευτή. Ο Γερμανός πολιτικός και μια αίθουσα γεμάτη από νέους χάκερς, περιγράφει το δημοσίευμα.

Κεντρικός ομιλητής ο Στρέμπελε
Ο Στρέμπελε ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου που συστάθηκε για να διερευνήσει την έκταση και το υπόβαθρο της διείσδυσης ξένων μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία, ανέλυσε τις αποκαλύψεις του πρώην αξιωματικού των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν και τον ανέκρινε προσωπικά στην εξορία του στη Μόσχα. 
Μετά από το ταξίδι στη Μόσχα, επέκρινε έντονα τις μαζικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία.
Αυτό τον κάνει ένα είδος ήρωα για φίλους και μέλη του Computer Chaos Club, δίπλα στον Σνόουντεν και στον Ρόμπιν του Μπάτμαν.
Ο ίδιος δεν περίμενε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όπως ανέφερε και υπενθύμισε ότι παραιτήθηκε από βουλευτής το φθινόπωρο. Ωστόσο, επί δύο δεκαετίες ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών.
Ζήτησε να πάει ο Έντουαρντ Σνόουντεν στη Γερμανία. Ήταν ένας «απαραίτητος μάρτυρας» είχε υπογραμμίσει τότε. Ο πολιτικός των Πρασίνων θεώρησε απαράδεκτες τις παρακολουθήσεις των ΗΠΑ και είχε τονίσει ότι ο Σνόουντεν μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Επιτροπή Ελέγχου των Μυστικών Υπηρεσιών.
Τα έγγραφα που δημοσίευσε για τη μαζική κατασκοπία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποδείχτηκαν αληθινά, σημείωσε στο περιθώριο της διάσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->