Χαμός στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Περίπου 20 χιλιάδες επισκέπτες τα Χριστούγεννα - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Χαμός στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Περίπου 20 χιλιάδες επισκέπτες τα Χριστούγεννα

Χαμός στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Περίπου 20 χιλιάδες επισκέπτες τα Χριστούγεννα

Πολύ χιόνι, κρύο, διακοπές ρεύματος αλλά και πολλοί επισκέπτες. Παραμονές των Χριστουγέννων η μεγάλη χιονόπτωση άφησε χωρίς ρεύμα χωριά των Καλαβρύτων, ακόμα και το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο οποίο οι βλάβες αποκαταστάθηκαν και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 24 Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής του Χιονοδρομικού Λεωνίδας Σπυρόπουλος μόνο χθες 26 Δεκεμβρίου το Κέντρο επισκέφτηκαν περίπου 8.000 άτομα με αποτέλεσμα να παραταθεί κατά μία ώρα η λειτουργία του και να κλείσει στις 5 το απόγευμα αντί για τις 4.
Συνολικά από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου το Κέντρο επισκέφθηκαν σύμφωνα με τον Διευθυντή του, περίπου 20.000 άτομα. «Είχαμε πάρα πολύ κόσμο. Τα Καλάβρυτα είχαν χρόνια να δουν τόσους επισκέπτες» αναφέρει στο thebest.gr. «Και σήμερα έχουμε αρκετό κόσμο ενώ από το βράδυ περιμένουμε νέα χιονόπτωση», προσθέτει.Το Κέντρο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. 
Την ίδια ώρα τα βασικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση χωριών έχουν αποκατασταθεί ωστόσο η πλήρης αποκατάστασης και σε περιοχές απομακρυσμένες που δεν κατοικούνται θα πάρει πολύ καιρό ακόμα εξηγεί στο thebest.gr o Προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου Νίκος Σωτηρόπουλος: «Λόγω της μεγάλης χιονόπτωσης σε χαμηλό υψόμετρο έσπασαν δεκάδες κολώνες ηλεκτροφωτισμού και εκατοντάδες σύρματα. Και σε πολλές περιπτώσεις οι γραμμές ήταν σε μεγάλο υψόμετρο όπου το χιόνι ήταν ακόμα πιο πυκνό. Αυτή τη στιγμή τα χωριά έχουν ρεύμα ωστόσο η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου και σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν κάτοικοι ή για περιπτώσεις δημόσιου φωτισμού, θα πάρει ακόμα χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->