«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρες»: Και στο σινεμά, και σε graphic novel - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρες»: Και στο σινεμά, και σε graphic novel

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρες»: Και στο σινεμά, και σε graphic novel

Αυτές οι μέρες δικαιωματικά ανήκουν στο διάσημο αστυνομικό μυθιστόρημα «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρες» της Agatha Christie. Σήμερα βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Odeon η ταινία του Κένεθ Μπράνα με ένα εντυπωσιακό cast με ονόματα όπως Πενέλοπε Κρουζ, Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ (παίζει και ο ίδιος ο Μπράνα τον Πουαρώ). 
Παράλληλα, το κλασικό βιβλίο της Agatha Christie κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις «Εκδόσεις Διόπτρα» σε graphic novel για τους λάτρεις της έβδομης τέχνης.


Το Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα της Agatha Christie και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. 
Χειμώνας 1937. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια χιονοθύελλα αναγκάζει το Όριεντ Εξπρές να διακόψει το ταξίδι του. Το πολυτελές τρένο είναι γεμάτο, πράγμα ασυνήθιστο γι’ αυτή την εποχή του χρόνου. Καθώς πλησιάζει το χάραμα, αποκαλύπτεται ότι ένας από τους επιβάτες δεν θα συνεχίσει το ταξίδι του με το Όριεντ Εξπρές. Πρόκειται για έναν Αμερικανό μεγιστάνα, ο οποίος δέχτηκε μια θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι, παρόλο που η πόρτα του κουπέ του ήταν κλειδωμένη από μέσα. Ο Ηρακλής Πουαρό θα αγωνιστεί να εξιχνιάσει το έγκλημα σε αυτό το τρένο που είναι αποκομμένο από τον κόσμο… 
Η Agatha Christie (1890-1976) γνώρισε τεράστια επιτυχία με την έκδοση του πρώτου αστυνομικού μυθιστορήματός της, τη Μυστηριώδη Υπόθεση στο Στάιλς, συστήνοντας στο αναγνωστικό κοινό τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Η συγγραφέας, που έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως «βασίλισσα του εγκλήματος», έγραψε ογδόντα μυθιστορήματα και σχεδόν εκατό διηγήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου εκατό γλώσσες και έχουν πουλήσει έως σήμερα περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->