Η CIA αποχαρακτήρισε έγγραφα του Μπιν Λάντεν και βίντεο με οικογενειακές στιγμές του - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Η CIA αποχαρακτήρισε έγγραφα του Μπιν Λάντεν και βίντεο με οικογενειακές στιγμές του

Η CIA αποχαρακτήρισε έγγραφα του Μπιν Λάντεν και βίντεο με οικογενειακές στιγμές του

Βίντεο με οικογενειακές στιγμές, ταινίες, καρτούν, αλλά και κείμενα καθώς και ένα ημερολόγιο 228 σελίδων γραμμένο στα αραβικά που φέρεται ότι ανήκαν στον Οσάμα μπιν Λάντεν έδωσε στη δημοσιότητα η CIA.
Tα 470 χιλιάδες αρχεία βρέθηκαν σε υπολογιστή το 2011 από τις ειδικές αμερικανικές δυνάμεις που σκότωσαν τον πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα.
Σε ένα απ' τα βίντεο που κυκλοφόρησαν απεικονίζονται δύο μικρά αγόρια να πυροβολούν με όπλο που μοιάζει με παιχνίδι, μπαλόνια γεμάτα νερό. Ένας γενειοφόρος άνδρας τα βοηθά να πετύχουν τον στόχο. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", τα στοιχεία που περισυνέλεξε η ειδική ομάδα "SEAL Team 6" στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν αποσπάστηκαν από τα προσωπικά του αρχεία και παρέμειναν μυστικά για 6 χρόνια.Το υλικό από το κρησφύγετο του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν δείχνει ότι ο Οσάμα και τα παιδιά του παρακολουθούσαν την ταινία κινουμένων σχεδίων "Cars" αλλά και των ηρώων της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Final Fantasy».
Το ημερολόγιο του αρχηγού της Αλ Κάιντα κατέγραφε τις σκέψεις του για την οργάνωση και τη δράση της στον κόσμο.Το χειρόγραφο σημειωματάριο – ημερολόγιο του Μπιν Λάντεν αποτελείται από 228 σελίδες και είναι γραμμένο στην αραβική γλώσσα.Ο μπiν Λάντεν ήθελε να μαθαίνει και για την εικόνα που είχαν γι’ αυτόν οι Δυτικοί, καθώς ανάμεσα στα βίντεο υπήρχαν και ντοκιμαντέρ με θέμα τον ίδιο. Σύμφωνα με τη CIA, στα ηλεκτρονικά αρχεία περιλαμβάνονταν το ντοκιμαντέρ "Where in the World is Osama bin Laden".
Κατά την άποψη των επικεφαλής της CIA, το εν λόγω υλικό -τμήματα του οποίου δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα από το 2015- προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την προέλευση και την δημιουργία της Αλ Κάιντα, καθώς για τις διαφορές μεταξύ της οργάνωσης του Μπιν Λάντεν και του Ισλαμικού Κράτους. Όσο για το υλικό που κρατείται ακόμα διαβαθμισμένο ως άκρως εμπιστευτικό, η CIA έχει δηλώσει ότι αυτό γίνεται κυρίως για λόγους εθνικής ασφάλειας, είτε επειδή πρόκειται για διπλά ή κατεστραμμένα αρχεία, για βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου ή υλικό με προστασία copyright.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->