Πρεμιέρα για την Chevrolet Corvette ZR1 Convertible - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Πρεμιέρα για την Chevrolet Corvette ZR1 Convertible

Πρεμιέρα για την Chevrolet Corvette ZR1 Convertible

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της νέας Chevrolet Corvette ZR1 ο αμερικάνος κατασκευαστής παρουσιάζει και την cabrio έκδοση του θρυλικού supercar, στην έκθεση του Λος Άντζελες.
Όπως και στην περίπτωση της κουπέ έκδοσης η ZR1 Convertible κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα LT5 6.2 λίτρων με απόδοση 755 hp και 98.9 kg ροπής χάρη στον οποίο καταφέρνει να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 3’’.
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1970 όπου ξεκίνησε η παραγωγή της Corvette που θα υπάρχει και convertible έκδοση της ZR1. Το βάρος σε σχέση με την κουπέ έχει αυξηθεί μόλις κατά 27 κιλά ενώ η σχεδόν αντίστοιχη στρεπτική ακαμψία υπόσχεται πως δεν θα υπάρχουν συμβιβασμοί σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής τεχνικό Tadge Juechter οι ρυθμίσεις των δύο εκδόσεων είναι πανομοιότυπες.
Η ZR1 Convertible θα μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο ZTK Performance Package που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα με δυνατότητα παραγωγής 430 κιλών κάθετης αεροδυναμικής πίεσης.
Στην Αμερική η τιμή της ZR1 Coupe θα ξεκινά από τα 101.000 ευρώ ενώ η Convertible κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ επιπλέον.

Chevrolet-Corvette-ZR1-Convertible-1harpi640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->