«Το ματωμένο του έργο»: Ενα βιβλίο υψηλής ευφυίας - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

«Το ματωμένο του έργο»: Ενα βιβλίο υψηλής ευφυίας

«Το ματωμένο του έργο»: Ενα βιβλίο υψηλής ευφυίας

Το «Mατωμένο του έργο» του βρετανού Graeme Macrae Burnet, (από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Χίλντας Παπαδημητρίου) υποψήφιο για Booker 2016, αναδείχτηκε σε μυθιστόρημα της χρονιάς το 2016.
Βρισκόμαστε στο έτος 1869. Ένα κτηνώδες τριπλό φονικό σε μια απομονωμένη κοινότητα των σκοτσέζικων Χάιλαντς οδηγεί στη σύλληψη ενός νεαρού ονόματι Ρόντερικ Μακρέι.
Ένα βιογραφικό κείμενο γραμμένο από τον κατηγορούμενο διασαφηνίζει ότι είναι ένοχος, αλλά εναπόκειται στους λαμπρότερους νομικούς και ψυχιατρικούς εγκεφάλους της χώρας να αποκαλύψουν τι τον οδήγησε να διαπράξει αυτά τα στυγνά και βίαια εγκλήματα.
Ήταν τρελός; Μόνο η ευγλωττία και η πειστικότητα του δικηγόρου του μπορεί να σώσουν τον Μακρέι από την αγχόνη. 
Παρουσιασµένο σαν µια συλλογή από ντοκουµέντα που ανακάλυψε ο συγγραφέας καθώς ερευνούσε τις οικογενειακές του ρίζες, το «Ματωμένο του έργο» αφηγείται την ιστορία των φόνων και της δίκης που ακολούθησε. Ένα βιβλίο με πολυεπίπεδη αφήγηση και εντυπωσιακή γραφή, ένα δεξιοτεχνικά στηµένο παζλ όπου ο αναγνώστης καλείται να βρει τον δρόµο του µέσα από αντικρουόµενες αφηγήσεις. Με έντονο το στοιχείο του crime, ο συγγραφέας κατορθώνει να αποτυπώσει με ακρίβεια την ατμόσφαιρα της εποχής και να μας χαρίσει ένα μαγευτικό λογοτεχνικό έργο, καθηλωτικό και ταυτόχρονα ευφυές. 
Μια ακαταμάχητη και πρωτότυπη ιστορία για την αμφιλεγόμενη φύση της αλήθειας, ακόμα κι όταν τα γεγονότα μοιάζουν ξεκάθαρα.Ένα σαγηνευτικό λογοτεχνικό θρίλερ τοποθετημένο σ' ένα σκληρό τοπίο, όπου η άσκηση εξουσίας είναι αυθαίρετη. Ένα αληθινά ευφάνταστο ιστορικό μυθιστόρημα που αξίζει όλη την προβολή που του πρόσφερε η υποψηφιότητα για το Booker. 


«Ένα εκπληκτικό κείμενο. Μια φωνή εντυπωσιακά αυθεντική». 
Telegraph

«Εστιάζει σε μια ασυνήθιστη ιστορική περίοδο... Μια ιστορία που διαβάζεται με δαιμονισμένη ταχύτητα και αξίζει όλη την προβολή που της πρόσφερε η υποψηφιότητα για το Booker». 
Guardian

«Συναρπαστικό, γραμμένο με μαύρο χιούμορ, ευφυές… Ταράζει τα νερά και βάζει φωτιά στη φαντασία».
Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->