4 γρήγορα μικρά που έρχονται το επόμενο 6μηνο - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

4 γρήγορα μικρά που έρχονται το επόμενο 6μηνο

4 γρήγορα μικρά που έρχονται το επόμενο 6μηνο

Οι μικροί πύραυλοι είναι στη μόδα, αφού μέσα στο επόμενο 6μήνο αναμένουμε στην αγορά 4 νέα μοντέλα του είδους, που στόχο έχουν να προσφέρουν σπορ χαρακτηριστικά στο δρόμο και γρήγορες επιδόσεις, χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.
Τα μικρά «hot» μοντέλα πάντοτε είχαν στη χώρα μας ένα φανατικό κοινό και πλέον, αυτή την περίοδο που διανύουμε και μέχρι και την ερχόμενη Άνοιξη, οι φίλοι των αυτοκινήτων του είδους έχουν πολλά και άκρως ενδιαφέροντα νέα μοντέλα τους είδους να περιμένουν. Χρονικά λοιπόν, μέσα στο Δεκέμβριο αναμένουμε στη χώρα μας τη νέα γενιά του VW Polo GTI, η οποία θα έρθει με ισχυρότερο μοτέρ από πριν αγγίζοντας τους 200 ίππους. Απέναντί του, από τον ερχόμενο Απρίλιο το Polo GTI θα βρει και το νέο Ford Fiesta ST, το οποίο θα προσφέρει αντίστοιχα χαρακτηριστικά δύναμης και επιδόσεων. Την ίδια περίοδο αναμένουμε στην αγορά και τη νέα γενιά του Suzuki Swift Sport, η οποία δεν θα έχει μεν 200 άλογα, όμως θα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά (140 ίπποι). Τέλος, μια ίσως πιο ειδική περίπτωση νέου γρήγορου μικρού μοντέλου είναι αυτή του Toyota Yaris GRMN των 212 ίππων, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 400 αυτοκίνητα για όλη την Ευρώπη, με όλη την παραγωγή να έχει ήδη εξαντληθεί.

Νέο Ford Fiesta ST τον Απρίλιο
Το νέο Fiesta ST θα έρθει σε λίγους μήνες στην αγορά για να τονίσει περαιτέρω τα σπορ χαρακτηριστικά του μικρού μοντέλου της Ford. O κινητήρας του αυτοκινήτου είναι μια ισχυρή έκδοση με 200 ίππους του 1.500άρη Ecoboost μοτέρ βενζίνης, η οποία παρέχει ένα πολύ γρήγορο 0-100 km/h σε 6,7 sec. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Ford Fiesta ST για πρώτη φορά θα διατεθεί και με 3 διαφορετικά mode οδήγησης (Normal, Sport, Track), που θα επεμβαίνουν στον κινητήρα, το τιμόνι και το ESP.

Fiesta ST new 640

Νέο Suzuki Swift Sport την Άνοιξη
Στη νέα γενιά του Suzuki Swift θα ενταχθεί σύντομα και η πιο σπορ έκδοση Sport, η οποία ακολουθεί πλέον μια παράδοση αντίστοιχων εκδόσεων στη γκάμα του μοντέλου. Το νέο Swift Sport έρχεται για πρώτη φορά με turbo κινητήρα βενζίνης (1.4 λτ.), ο οποίος αποδίδει 140 ίππους. Σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο συνολικό βάρος (μόνο 970 κιλά, -80 κιλά από το προηγούμενο), το νέο Swift Sport αναμένεται να προσφέρει αρκετά γρήγορες επιδόσεις.

Swift Sport 640

Νέο VW Polo GTI το Δεκέμβριο
Το Polo GTI θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της 6ης γενιάς του μικρού VW, που λανσαρίστηκε πριν λίγο διάστημα και στην Ελλάδα. Για την κίνησή του υπάρχει ένας 2λιτρος TSI κινητήρας βενζίνης με 200 ίππους ισχύος, ο οποίος θα ξεκινήσει την πορεία του συνδυαζόμενος αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG. Το 0-100 km/h έρχεται σε 6,7 sec. Εκτός του κινητήρα, το νέο Polo GTI θα έχει μια διακριτικά σπορ εμφάνιση, ενώ θα λάβει για πρώτη φορά και ενεργή ανάρτηση.

Der neue Volkswagen Polo GTI

Toyota Yaris GRMN (μόνο σε 400 μονάδες)
Το Yaris GRMN είναι ένα πραγματικά μοναδικό μικρό «hot» μοντέλο, το οποίο έρχεται ως συνέχεια και της επιστροφής της Toyota στο WRC τη χρονιά που διανύουμε. Θα κατασκευαστεί σε μόνο 400 αυτοκίνητα (έχουν κλείσει οι παραγγελίες), κάθε ένα εκ των οποίων θα κοστίζει από 29.900 ευρώ. Στα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει ο 1.800άρης «κομπρεσσοράτος» κινητήρας των 212 ίππων, το σπορ στήσιμό του, αλλά και η αντίστοιχα πολύ δυναμική εμφάνισή του.

Yaris GRMN new 640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->