Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου! - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου!

Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου!


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Comédie-Française θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο μέσω του κινηματογράφου για να προσφέρει το κλασικό της ρεπερτόριο.
Το σπουδαίο κλασσικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα εγκαινιάζει αυτόν τον νέο κύκλο στο auditorium Theo Angelopoulos στις 23 Οκτωβρίου 2017, σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Éric Ruf.

ÉRIC RUF: ΕΝΑ ΘΡΥΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ
Mε την σκηνοθεσία του ο Éric Ruf, γενικός διευθυντής της Comédie-Française, οικειοποιείται τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα μέσα από μία ερμηνεία που μοιάζει κατά πολύ στο κείμενο του Σαίξπηρ, σε μια «Νότια Ιταλία, όπου η ζέστη γίνεται αφόρητη και θερμαίνει τις καρδιές μας. (…) Η Ιταλία της βεντέτας όπου η εκδίκηση και ο θάνατος κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά…».
Ο Éric Ruf, που έχει αναλάβει και την σκηνογραφία του έργου, αναθέτει την επιμέλεια των κουστουμιών στον Christian Lacroix, σταθερό συνεργάτη της Comédie-Française.


ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

Τραγωδία σε 5 πράξεις

Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία και σκηνογραφία: Éric Ruf
Με τον θίασο και τους ηθοποιούς της Ακαδημίας της Comédie-Française

To έργο θα προβληθεί στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Στη Βερόνα, μία παλιά αντιπαλότητα φέρνει σε σύγκρουση τους Καπουλέτους με τους Μοντέγους. ‘Όταν ο Ρωμαίος Μοντέγος γνωρίζει την Ιουλιέτα Καπουλέτου αμέσως γεννιέται ανάμεσα τους ένας έρωτας που γνωρίζουν ότι θα διαρκέσει αιώνια και προαισθάνονται το τραγικό του τέλος.


Η COMÉDIE-FRANÇAISE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αυτή η νέα σεζόν επιτρέπει σε όλους να έχουν πρόσβαση στα έργα αυτής της ιστορικής παριζιάνικης σκηνής σε όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό χάρη στην Pathé Live και τη υποστήριξη του Institut français (Παρίσι). Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου, που θα αναμεταδοθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας στις 18 Δεκεμβρίου 2017.


Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.ifa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->