Η «Αθανασία» του Χρήστου Δήμα στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Η «Αθανασία» του Χρήστου Δήμα στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας

Η Όλια δεν ζητάει πολλά. Ζητάει μόνο αρμονία. Στη ζωή, στο όνειρο, στον έρωτα... ακόμα και στον θάνατο. Μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε στο ιδιαίτερο ταξίδι της σε μια διήγηση που παντρεύει πίνακες, μαθηματικά, όπερες του Μπιζέ, νυχτερινές διαδρομές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, άγρυπνες νύχτες πάνω από σιωπηλές συσκευές τηλεφώνων, σκιές, φωνές, κρυμμένες αλήθειες και άλλα τόσα συμφιλιωμένα ψέματα. 
Γράφτηκε σαν ψίθυρος, ξετυλίχθηκε σαν κάτι που έμοιαζε με μονόλογο για να αποκτήσει τελικά τη μορφή τρισδιάστατης κινηματογραφικής αφήγησης πάνω στη σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας...
Και όπως κάθε κόκκος άμμου μιας κλεψύδρας έχει τη σημασία του, έτσι και οι λέξεις στην παράσταση Αθανασία διεκδικούν χώρο, φωνή κι ανάσα. Άλλοτε κωμικά, άλλοτε στοργικά μερικές φορές κυνικά αλλά και αγαπησιάρικα ταυτόχρονα.


Η 'Ολια μας δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούμε...
Έχουμε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια;
Μπορούμε να επιλέξουμε το όποιο μας «φευγιό»;
Στην τρίτη του σκηνοθετική απόπειρα στο θέατρο, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης του ελληνικού σινεμά, Χρήστος Δήμας, παρουσιάζει ένα δικό του κείμενο, την «Αθανασία».

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μ.μ. στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Σκηνή Μπέττυ Αρβανίτη) από τις 30 Οκτωβρίου. 
Πρωταγωνιστεί: Άννα -Μαρία Παπαχαραλάμπους 
Παίζουν: Δήμητρα Λημνιού, Νίκος Βαρδάκας 
Κείμενο- Βίντεο-Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου 
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης 
Φωτισμοί: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος 

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Σκηνή Μπέττυ Αρβανίτη)
Κεφαλληνίας 16 - Κυψέλη 
τηλ:2108838727
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->