Έσπασε τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Έσπασε τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού

Έσπασε τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού

Έσπασε όλα τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού, που δημοπρατήθηκε την Κυριακή από τον Οίκο Henry Aldrige & Son της Αγγλίας, καθώς πωλήθηκε για 141.000 ευρώ!
Η χειρόγραφη επιστολή του επιβάτη της πρώτης θέσης Αλεξάντερ Όσκαρ Χόλβερσον γράφτηκε σε επιστολόχαρτα του Τιτανικού, ενώ ξεχωρίζει η γεμάτη τραγική ειρωνία φράση του: «Αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουμε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη» - μόλις μία ημέρα πριν συγκρουστεί το υπερωκεάνιο με το παγόβουνο και βυθιστεί στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.
Ο Χόλβερσον ήταν πωλητής από τη Μινεσότα και ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του Μαίρη Άλις, η οποία σώθηκε. 
Η επιστολή χαρακηρίστηκε από τον οίκο δημοπρασιών που εξειδικεύεται σε αντικείμενα από τον Τιτανικό ως «η πιο σημαντική επιστολή του Τιτανικού που δημοπρατήθηκε ποτέ λόγω του περιεχομένου της, της ιστορικής συγκυρίας, αλλά και της σπανιότητας». 
Το γράμμα απευθύνεται στην μητέρα του Χόλβερσον και ο ίδιος περιγράφει τον Τιτανικό ως ένα «τεράστιο πολυτελές ξενοδοχείο», ενώ εξυμνεί το φαγητό και τα ποτά που προσφέρονταν. Ο άντρας σχολιάζει επίσης τον αμερικανό επενδυτή Τζον Τζέικομπ Άστορ, που ταξίδευε μαζί του και τότε εθεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο: «Ο Τζον Τζέικομπ Άστορ είναι στο πλοίο. Μοιάζει σαν όλους τους άλλους ανθρώπου, κι ας έχει εκατομμύρια χρήματα. Κάθονται στο κατάστρωμα μαζί με όλους μας», έγραφε ο Χόλβερσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->