Πότε θα χάνει κάποιος το δίπλωμα σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Πότε θα χάνει κάποιος το δίπλωμα σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ

Πότε θα χάνει κάποιος το δίπλωμα σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, σε αυτό, προβλέπονται αρκετές αλλαγές.
Αρχικά, ο νέος ΚΟΚ, ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπει εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις.
Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, προσέθεσε, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.
Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες. «Εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.
Σύμφωνα με τον υπουργό και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει, τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα πρόστιμα, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.
Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επανέλαβε ότι η κατάσταση με την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ομαλοποιείται. Επισήμανε δε, ότι ο ΑΜΚΑ, είναι απαραίτητο στοιχείο για να φαίνεται ποιοι δικαιούνται επιδοτούμενο (μισό) εισιτήριο και ποιοι όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->