Μεγάλες προσδοκίες από την «Ιδέα του φωτός» του Δημήτρη Τζιώτη - X FM 94.3

Breaking

XFM943 LIVE RADIO

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλες προσδοκίες από την «Ιδέα του φωτός» του Δημήτρη Τζιώτη

Μεγάλες προσδοκίες από την «Ιδέα του φωτός» του Δημήτρη Τζιώτη

Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ελλάδας διαβασμένη ανάποδα - Μυθοπλασία και ιστορία αναμειγνύονται σε ένα συναρπαστικό θρίλερ - Ένα σπουδαίο μπεστ-σέλερ μόλις γεννήθηκε.
Ένα σοκ, ένας ισοπεδωτικός τεκτονικός σεισμός σε όποια πεποίθηση περί την ελληνική ιστορία θεωρείται σαν δεδομένη και ακλόνητη προκαλεί η ανάγνωση του μυθιστορήματος «Η Ιδέα του Φωτός» (εκδόσεις Πατάκη). Ασυνήθιστη περίπτωση βιβλίου, ένα έργο πραγματικά ξεχωριστό -όπως, άλλωστε, είναι και ο συγγραφέας του, ο πολυτάλαντος Δημήτρης Τζιώτης- συναρπάζει τον αναγνώστη με μια εντελώς πρωτότυπη ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων. 
Η μυθοπλασία λειτουργεί μάλλον σαν πρόσχημα, καθώς «Η Ιδέα του Φωτός» είναι περισσότερο η αποκάλυψη μιας αλήθειας που επιμελώς και συστηματικά κρατιόταν κρυφή επί αιώνες. Ποιος είχε λόγους να πολεμήσει την ιδέα του φωτός, δηλαδή το ελληνικό πνεύμα; Πώς εμπλέκονται σε αυτή την σατανικά οργανωμένη επιχείρηση αποσιώπησης τα μυστικά τάγματα των Πεφωτισμένων (Illuminati), τι ρόλο έπαιξαν οι τέκτονες και διάφορες αδελφότητες που πάντα δρουν στο σκοτάδι του παρασκηνίου, ποιοι ήταν οι επαναστάτες που κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν για να καταλύσουν την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; 
Η αναζήτηση απάντησης σηματοδοτεί μια πορεία αγωνίας -και αυτήν καταγράφει το βιβλίο, με έναν ρυθμό καταιγιστικό, καθώς η δράση και οι ανατροπές κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Στον πυρήνα της διήγησης που συνέθεσε ο Δημήτρης Τζιώτης βρίσκεται η καλά σκηνοθετημένη εξαπάτηση ολόκληρης της υφηλίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μιας και «Η Ιδέα της Φωτιάς» αμφισβητεί, βάσει μιας έρευνας γεμάτη παγίδες και κινδύνους ότι βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν δεν ήταν αυτός που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για κάποιους, ο Θησαυρός των Ολυμπίων πρέπει με κάθε κόστος να παραμείνει κρυφός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->